Beleid Natuurmonumenten Posbank, Rheden

1024 768 Meldpunt Bomenkap
Melding:  Gisteren, 23-06-2024, was de NK wielrennen op de weg. De route loopt vanuit Rheden omhoog over de posbank en verder. Natuurmonumenten heeft het voor elkaar gekregen dat hun gebied deze zondag leeg moest blijven.
Geen publiek in de bermen, geen helikopter boven de renners. Kreeg daarvoor de medewerking van betreffende gemeenten. Met zonsopkomst ben ik naar boven gefietst, heb rond 08:00 een peloton BOA’s van NM zien arriveren. Ze zouden het gehele gebied van NM uitkammen en mensen gaan bekeuren. Ik heb als enige wielerfan de eerste twee passages van de categorie ‘de beloften’ (aankomende beroepsrenners) mogen aanschouwen. Tot er rond 10:00 een BOA van de gemeente Ede mij sommeerde om binnen tien minuten te vertrekken en het bij deze waarschuwing te laten. Zou ik er over tien minuten nog zijn dan zou hij gaan bekeuren en dat kost me dan 110 euro, zo rekende hij mij voor. Het ontbreken van publiek en helikopter was om de rust in het gebied niet verstoren.
Om die bekeuring te voorkomen vertrek ik en zie een paar honderd meter verder omgezaagde naaldbomen liggen naast het fietspad. De al vergeelden en naaldloze bomen van verleden jaar en de nog naalddragende groene bomen van dit jaar … Ik wordt meteen pis en pisnijdig!
WANNEER JE RUST IN EEN GEBIED BELANGRIJK VIND, GEEF JE ALS NATUURBEHEERDER DAARVAN EEN GOED VOORBEELD EN GA JE NIET BOMEN OMZAGEN OM ZE VERVOLGENS ALS OUD VUIL ACHTER TE LATEN. STUUR JE NIET ELKE WEEK VRIJWILLIGERS HET VELD IN OM JONGE BOOMPJES TE LATEN VERWIJDEREN. MAAR MAAK JE JE STERK OM DE RUST VOOR FLORA EN FAUNA NIET TE VERSTOREN. MET IEDERE BOOM DIE WORDT VERWIJDERT WORDT LEEFGEBIED GEWIJZIGD EN IS DAT REDEN VOOR DIEREN OM HUIS EN HAARD TE VERLATEN EN OP ZOEK TE GAAN NAAR ANDER ONGESTOORD LEEFGEBIED. WAAR DAN? ALS DIT GEDOE OVERAL PLAATS VINDT.
Natuurmonumenten komt steeds vaker over als een dictatoriale staat binnen de democratie der Nederlanden. Natuurmonumenten maakt wetten en regels die vooral ten doel hebben om zoveel mogelijk geld binnen te harken en mensen uit de natuur te weren.
Vanaf 1 juli 2024 is het posbankgebied van NM in de weekeinden en de vakantiemaanden gesloten voor motoren en auto’s. Maar … de horeca blijft wel bereikbaar. Ja logisch want die horeca is van NM… …
graag delen

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.