De natuur wint toch wel

1024 768 Meldpunt Bomenkap

Melding:
De natuur wint toch wel.
Zichzelf als natuurbeherend noemende organisaties zetten de natuur steeds terug in tijd, naar de pioniersfase. Mooie karakteristieke bomen die bepalend zijn voor het Nederlandse landschap worden respectloos omgelierd, omgezaagd of geringd.
Tijdelijk (gezien in het tijdsbestek van de geologische klok, 6,5 miljard jaren dat de aarde bestaat) op aarde verblijvende mensen / medewerkers van natuurbeherende organisaties menen rücksichtslos te kunnen bepalen welke plant / boom mag blijven, tot ook deze uiteindelijk een economische waarde heeft om te worden omgezaagd.

Recentelijk was ik op Schiermonnikoog en zag daar deze geringde boom, die onder de zaagsnede toch weer de kracht heeft gevonden opnieuw uit te lopen. Er stonden daar meerdere geringde bomen bij elkaar.

Door zo’n arrogante boswachter werd ik op 30 mei jl.  rond 14:30 uur als niets vermoedende natuurgenieter  beschuldigd in de natuur te hebben overnacht, terwijl tent met slaapzak op de camping Seedúne, Schiermonnikoog, stond. Weer een voorbeeld van een grenzeloze arrogantie!! Want boswachters van NM zien het als hun privilege van hun werk, zo is mij dat medegedeeld door een medewerker van NM, om met hun visite wél van de paden af te kunnen gaan en wél in het bos te mogen kamperen.

Natuurmonumenten blijf met je poten van bomen en struiken af!

Een geruststellende gedachte: de natuur wint het uiteindelijk toch wel van de (natuurbeherende) mens.

graag delen

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.