Kaalslag bij Huis Doorn

1024 576 Meldpunt Bomenkap

Beste Bomenliefhebber,

We vragen jouw hulp.

De afgelopen week heeft het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) aangekondigd door te gaan en snel tot actie over te gaan met de controversiële kap van 484 gezonde(!) bomen in het park van Huis Doorn. Ondanks verzet vanuit de lokale politiek, onrust onder bewoners in gemeente Utrechtse Heuvelrug en verontwaardigde natuurliefhebbers van ver buiten de gemeente Heuvelrug, dient het RVB binnenkort de aanvraag in waarmee het proces tot de kaalslag ingezet wordt. Om de kaalslag te voorkomen ondernemen we zaterdag 15 oktober actie. We willen zoveel mogelijk aandacht vestigen op deze geplande kaalslag, waarvoor het RVB ongeldige argumenten aandraagt.

Wat gaan we doen?
Om 11:00 uur zal Huis Doorn kenner Jaap Holwerda de historie van de beukenlaan toelichten en vertellen waarom de beukenlaan uit cultuurhistorisch en ecologisch oogpunt relevant is. We verzoeken je om daarna met de rouwlinten die wij zullen uitdelen zelf richting de beukenlaan te lopen, zelf te ervaren hoe deze beukenlaan er in haar gezonde glorie bij staat en een foto te nemen bij een beuk, met het rouwlint. De foto’s worden gebundeld in een rouwboek dat wij gaan aanbieden aan het college.

Programma:
11:00 uur verzamelen op de parkeerplaats bij Huis Doorn (als je voor de ingang staat, aan de rechterkant), waar Huis Doorn-kenner Jaap Holwerda over de historische achtergrond van deze beukenlaan zal vertellen.
We delen witte rouwlinten uit en verzoeken je een wandeling door het park te maken richting de beukenlaan, en een foto te (laten) maken van jezelf, in de beukenlaan bij een beuk, met de rouwlint. Graag dit rouwlint na je wandeling weer inleveren bij één van onze werkgroepleden van de PvdD. Deze foto s.v.p. sturen naar debeukerin@pvdduh.nl en deel jouw foto op je socials, tag ons, en gebruik de volgende hashtag waarmee we de actie vindbaar maken: #DeBeukErin

graag delen

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.