De natuur schuift op…

768 1024 Meldpunt Bomenkap

Melding:
In zorgwekkend toenemende mate hebben wij als burgers te maken met bossen en bomen die moeten verdwijnen voor de “veiligheid” of “herinrichting” of ”natuurherstel” en om vele andere “redenen”. Je kunt vrijwel nergens meer in een bos wandelen of je komt stapels boomstammen tegen; gekapt door terreinbeherende organisaties. Niet in de laatste plaats omdat daar ook subsidie valt te behalen.

Maar ook de provincies laten zich niet onbetuigd; langs de N-wegen worden nu vele beeldbepalende grote laanbomen geveld; zoals afgelopen week 177 (!) bomen (Zie bijlage) aan de provinciale weg N315 tussen Neede en Haaksbergen in de Achterhoek; “om de doorstroom van het verkeer te bevorderen”.

Tevens, ondanks een burgerinitiatief tegen deze plannen; wil de provincie Gelderland toch nog steeds 323 van deze laanbomen kappen langs de N319 van Ruurlo naar Groenlo en probeerde via een gelikt Infocentrum hiervoor alsnog “draagvlak” te creëren.

Tot zover niet veel nieuws zult u zeggen, maar het gaat hier vooral om het feit dat men nog steeds alsmaar vanuit oude denkpatronen blijft handelen; en dat er daarom nog steeds geen rekening wordt gehouden met de ingrijpende gevolgen van de veranderingen in het klimaat. Dergelijk beleid is niet meer van deze tijd!

Lees hier de hele ingezonden brief

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.