Bomen obstakels voor signaalbereik 5G?

603 342 Meldpunt Bomenkap

Melding:
Beste mensen,

Ik stuitte onlangs op dit YouTube filmpje “5G … Assault On OUR TREES!” waarin verband wordt gelegd tussen de (massale) bomenkap en de uitrol van het 5G netwerk.
https://youtu.be/03QPqz_LkX0

Voor optimaal signaalbereik van 5G blijkt dat de boomhoogte tenminste 3 mtr. lager moet uitkomen dan de 5G-zendmasten die worden geplaatst, omdat bomen obstakels blijken te zijn voor het signaalbereik van 5G.

Dit is gebleken uit onderzoek van The University of Surrey:  Masthoogte op boomniveau als een beperkende factor voor bereik en betrouwbaarheid (zie pag. 4 artikel 3.1).
https://www.surrey.ac.uk/sites/default/files/2018-03/white-paper-rural-5G-vision.pdf

Omdat er voor de uitrol van het 5G netwerk veel meer zendmasten moeten komen, en het plaatsen van hoge zendmasten waarschijnlijk op véél weerstand zal stuiten, wil men de 5G-zendmasten verwerken in lantarenpalen, bushokjes, verkeerspalen e.d. dus in minder opvallende straatobjecten. Maar… om in dat geval signaal verlies te voorkomen (omdat bomen obstakels blijken te zijn voor het signaalbereik van 5G) zullen bomen helaas moeten wijken en dat is wat we volgens mij momenteel op grote schaal zien.

__________________

Nieuwe toevoeging mrt. 2019

_____________

Nieuwe toevoeging apr. 2019
Mona Keijzer stelt dat gevraagd onderzoek door de tweede kamer naar gezondheidseffecten van 5G niet nodig zijn. Haar grootste doel als staatssecretaris van economische zaken is het dienen van de economie, eventueel ten koste van ieders gezondheid. De meeste onderzoeken die niet door de telecomindustrie worden gefinancierd wijzen op nadelige effecten op de gezondheid.
https://www.ftm.nl/pitch/voorstel/167

________________

5G Planning Geospatial Considerations
A guide for planners and local authorities

 

graag delen
52 reacties
 • Kim
  REPLY

  Wat kunnen we hiermee doen… Het is ongelooflijk dat dit gebeurd. En al niet te spreken over hoe verwoestend 5g is voor mens, dier, en natuur

  • I. HORNIKX
   REPLY

   Enorme kaalslag hier in Zoetermeer, terwijl bomen juist zo belangrijk zijn voor opvang van fijnstof, bijvoorbeeld hier aan de Karel Doormanlaan met veel autoverkeer en grote vrachtwagens. Alle bomen zijn daar gekapt, er waren verzwakte bomen bij, maar niet allemaal! Volgens gemeente moet de straat opnieuw ingericht worden, ja met 5G??
   Wat is belangrijker: sneller internet of betere luchtkwaliteit (hier in de randstad is het toch al slecht).

  • Kees
   REPLY

   Ehhh hoezo verwoestend voor de mens?? Er is bij mijn weten geen enkel wetenschappelijk onderzoek dat dit heeft aangetoond. Indien wel, dan graag een link?

  • Kees
   REPLY

   Fake news. Ik heb mijn gemeente benaderd en alhier hun antwoord:
   “Bij de gemeente Uithoorn is er nog geen verzoek ingediend om gemeentebomen te kappen ten behoeven van signaalbereik voor 5G. Het is mij niet bekend of dat bij andere gemeentes wel het geval is. ….
   Als de gemeente gevraagd wordt om bomen te kappen voor een beter signaalbereik, dan wordt dat verzoek in eerste instantie afgewezen omdat er nog geen vastgesteld beleid voor is. Mocht het belang zo groot zijn dat afwijzen grote maatschappelijke gevolgen heeft, dan wordt het verzoek voorgelegd aan het college van B&W ter besluitvorming. ”
   Lijkt me duidelijk. Gebeurt dus niet.

 • L. Vriens
  REPLY

  Dit is ’the bloody limit’ m.i., dan zijn er wat bomen die je nog een beetje beschermen tegen de straling en dan moeten ze nog gekapt worden ook. De huizen in de buurt zijn ook obstakels, die ook maar gelijk platgooien?

  • Martin Spaink
   REPLY

   Gezien hoe men op NU.nl met ijzeren hand andersdenkenden en bevragers van hun eigen ‘waarheden’ er buiten houdt, kan en wil ik geen enkele geloofwaardigheid hechten aan zo’n schaamteloos propaganda- en gelijkricht kanaal.

 • Vera Verhagen
  REPLY

  Dan snap ik nu waarom alle hoge bomen langs het pad door het park werkelijk gekapt zijn en ook langs de buitenkant. Een vreselijk gezicht allemaal hopen dikke doorgezaagde stammen die er nog heel gezond uitzien met duidelijk zichtbare jaarringen. We telden er zo’n 60. Ik vroeg een werkman waarom die mooie karakteristieke bomen gekapt werden. Hij antwoordde dat ze aan het eind van hun levensduur waren die voor dit soort zo’n 60 jaar zou zijn. Dan worden ze te hoog en krijgen geen vocht meer naar de takken die wel dood zouden zijn en dat is gevaarlijk. Maar we hadden nog nooit dode takken daar op de grond zien liggen zelfs niet na die vreselijke storm onlangs, die kleinere bomen wel als luciferhoutjes had afgebroken. Maar ik geloofde het niet van en vroeg of ze niet in de weg stonden voor de zendmasten op het aangrenzende sportveld. Maar dat werd met klem tegengesproken. Nee hoor dit waren snelle groeiers vlak na de oorlog geplant. Maar nu ik dit lees denk ik dat ik het toch bij het rechte eind heb en dat hier gewoon in commissie over gelogen wordt. Het Noorder Sportpark in Haarlem is nu niet alleen door de straling van een heel regiment zendmasten verpest waardoor al veel bomen zichtbaar boomkanker hebben, maar met de kap van deze bomen is het hele park het park niet meer en dringt de straling nu ook in het achterste deel door waar we eerst nog redelijk konden wandelen met de hond.

 • J. van tHull
  REPLY

  De levensduur van de meeste bomen is ruim meer dan 60 jaar. Korte levensduur = bomen met een climax bij 60-80 jaar
  Gemiddelde levensduur = bomen met een climax bij 120-150 jaar Lange levensduur = bomen met een climax bij meer dan 150 jaar
  Volwassen exemplaren halen 40 m in hoogte en 500 jaar in ouderdom. De Nederlandse beuk 100 tot 150 jaar oud worden, terwijl de eik de 200 jaar kan halen.

 • Annemiek van der Werf
  REPLY

  Het meest verdrietig in mijn omgeving is de bomenkap voor hotel de Wolfsberg in Groesbeek. In het kader van uitzicht verbeteren. Ik snap het niet. Het uitzicht is fantastisch en nu verbreed……. Het slaat gewoon nergens op.

 • Behoudpagina
  REPLY

  In Den Haag zijn de populieren langs de Johan de Wittlaan en President Kennedylaan gekapt (in het kader van het populierenvervaningsplan) omdat deze hoge bomen de radiogolven zouden storen in deze ‘Internationale Zone’ waar Den Haag dikwijls nogal hoog bezoek ontvangt. Het is een belangrijke overweging om juist overal de populieren te kappen. Een zeer zorgelijke ontwikkeling.

 • Matthijs
  REPLY

  De kap van 1750 hoge populieren langs de A2 tussen Best en Boxtel, schitterende hoge bomen die ook met een vaag verhaal allemaal gekapt moeten worden. Vreselijk

 • Brenda
  REPLY

  Hier in Zuid-Limburg heeft het afgelopen jaar een enorme kaalslag plaatsgevonden, verschrikkelijk gewoon. Voor bosbeheerders in de rest van Nederland was het echt een raadsel wat hier de onderbouwing van kon zijn. Het is me nu wel duidelijk. De provinciale staten van Limburg zijn altijd al makkelijk om te kopen geweest, nu waarschijnlijk door de telecomsector.

 • Jessica
  REPLY

  Ook in Vogelenzang vreselijk veel grote dikke bomen gekapt. De hele sfeer is weg. Kale poldergemeente geworden. Jammer van die mooie bomen. Ik denk dat de gemeente er lekker aan verdient met al dat hout.

 • Blue Kachina
  REPLY

  Mooi stuk, maar ik denk dat je oorzaak en gevolg ook wat door elkaar haalt.

  De afgelopen jaren zijn er vele bomen ziek geworden door 2g en 3g bestraling (net als mensen). Deze bomen worden nu gekapt omdat ze een gevaar vormen. Er is in Duitsland veel onderzoek gedaan naar dit fenomeen onder de naam “Waldsterben”.
  http://ul-we.de/studie-baumschaeden-durch-mobilfunksendeanlagen/

  Maar nu heb ik een vraag aan je. Heb jij een mobiele telefoon? Als dat zo is ben je net zo schuldig een wat er nu gebeurd als ieder ander. Het zijn de apparaten die mobiel verbonden moeten worden die zendmasten vereisen.

  Organismen zijn afhankelijk van natuurlijk magetisme.
  Apparaten en robots zijn afhankelijk van door de mens gemaakt magnetisme.

  Als je kijkt naar de reclames voor Vodafone wordt ons wijsgemaakt dat apparaten familie van ons zijn. Hier gaat het dus fout. Mocht je jezelf boos maken om deze ontwikkelingen dan kun je dit alleen keren door een standpunt te maken.

  Weg met apparaten die constant stralen. Dat is de enige manier.

 • Noah
  REPLY

  Ongelofelijk wat er op dit moment in de wereld gebeurt. Het is onze taak om zoveel mogelijk mensen wakker te maken voordat het te laat is. We zullen niet 1 2 3 het hele 5G systeem tegen kunnen houden maar we kunnen ons wel alvast voorbereiden en organiseren voor het moment dat de massa wél wakker wordt.

  Persoonlijk zie ik het 5G systeem als een “misdaad tegen de mensheid”. Wanneer je echt beseft hoe schadelijk dit netwerk is zul je het met mij eens zijn.

  Het is een moeilijk onderwerp om aanspreekbaar te maken omdat veel mensen zich persoonlijk voelen aangevallen. Vooral jongeren zijn moeilijk te bereiken. Het is alsof je een drugs verslaafde persoon die niet zichzelf is probeert te helpen.

  Ik raad iedereen aan om zo snel mogelijk te gaan flyeren in je buurt. Gratis flyers zijn te bestellen op: http://www.beperkdestraling.org/

 • Monique Zonneveld
  REPLY

  Omgekeerde wereld. Diegene die dit bedenken zijn werkelijk niet normaal in hun hoofd.
  Wij zijn afhankelijk van bomen, wij hebben deze heel hard nodig. Wij kunnen niet leven zonder bomen.
  5-G is alleen maar nog meer straling die schadelijk is voor mens, dier en de natuur en ook de bomen.
  Kappen met die 5-G. Weg ermee. Wij hebben al genoeg mogelijkheden om te communiceren.

 • Marianne
  REPLY

  In De stad Utrecht langs de Vechtoevers wordt de beschoeiing vernieuwd. Vandaag kregen de aanwonenden het volgende bericht:

  “Bomen kappen
  De huidige bomen langs de Vechtoever moeten we kappen. De wortels zijn vaak vergroeid met de huidige beschoeiing. Als we de beschoeiing weghalen, overleven de bomen dit niet. Uiteraard planten we nieuw groen terug. Maar het aanzicht wordt anders.”

  Met de alarmerende berichten over 5G zendmasten e.d. vrees ik nu dat ook hier iets heel erg mis kan gaan…. Verteld wordt niet om welke bomen het gaat en er staan er heeeel veel……
  Er komt nog een inloopavond, maar de plannen staan al vast. Niet al te ver van deze plek is al een tijdje geleden een nieuwe hoge zendmast verrezen…..

  Gelukkig is een aantal bewoners alert….ook al hebben deze het niet over de 5G-ellende….

 • Ton
  REPLY

  Om goed te begrijpen waarom dit hele gedoe ontstaat moeten we tot de kern van het probleem teruggaan.
  Dat is eigenlijk onze eigen heb zucht. Wij zijn niet tevreden meer met wat we hebben. Misschien dat we daar naar kunnen kijken.

 • Ariën Hoogendijk
  REPLY

  Verschrikkelijk!! En nu ook al vele vogels dood!! Hie ver laten we dit eigenlijk gaan???? Het feit dat het niet openbaar wordt gedeeld waar de 5g worden getest, zegt ook al genoeg…..flex mee of de fik er in..

 • Chris
  REPLY

  Ik lees ook dat een mogelijke oplossing om te bomen te kunnen behouden gewoon heel simpel is! Gewoon veel hogere masten plaatsen, maar dan schijnen mensen ook weer te gaan zeuren dat het hun uitzicht bederft? Nou buiten het feit om dat 5G van mij soweizo niet hoeft, vind ik hoege masten geen enkel probleem, omdat wanneer er juist veel bomen staan je dieasten ook niet ziet. Ik zit niet te wachten op een open landschap met een kale horizon. Van mij mogen er overal windmolens en masten geplaatst worden, als er maar genoeg bomen ook staan, waardoor je hier verder helemaal geen last van hebt.

 • Emil Moller
  REPLY

  bericht aan

  Ing. Bart Kicken | Senior Vergunner Wabo
  Vergunnen Wabo | Gemeente Maastricht
  T (043) 350 4490 | E bart.kicken@maastricht.nl
  Mosae Forum 10, 6211 DW Maastricht | Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht | http://www.gemeentemaastricht.nl

  ———- Forwarded message ———
  From: Lex Mercatoria
  Date: Mon, Jan 14, 2019 at 9:57 AM
  Subject: Fwd: upgrade mobiele netwerk
  To:

  Geachte heer Kicken,

  Omdat ik via het webformulier vd site vd gemeente of via post@maastricht.nl tot nu toe geen reactie mocht ontvangen, zou ik onderstaande graag aan u voorleggen.

  Reden waarom ik u benader is omdat ik op http://www.bomenkapmeldpunt.nl/beleid/bomen-obstakels-voor-signaalbereik-5g/ las dat er bomen gekapt lijken te worden, met als reden dat deze het bereik van het uit te rollen 5g netwerk nadelig beïnvloeden.

  Zoudt u mij kunnen zeggen welke relatief-omvangrijke bomenkapvergunningen zijn aangevraagd voor de komende tijd?

  Vriendelijke groet,

  Emil Möller
  Itersondomein 4
  6229ED Maastricht
  0651860992

  ps: de onderstaande correspondentie geeft achtergronden bij mijn vraag aan u

 • Florian Mol
  REPLY

  ook de duinen bij Schoorl worden voor 2/3 omgekapt, vreselijk. Maar als je goed oplet zie je dat overal plotseling bomen verdwijnen…Ik denk dat alleen een revolutie de gekte die in bestuurlijk Nederland ( Europa) is losgebarsten, kan doen stoppen.

 • Rineke Verhoeven
  REPLY

  Dit verhaal klopt niet. De massale bomenkap hebben we te danken aan Henk Bleker, voormalig minister. Hij heeft besloten om het CO2 probleem op te lossen door ipv kolen, bomen te verbranden als biomassa. Kolencentrales gaan vervangen worden door houtgestookte centrales. Kunnen ze ook verkopen als groene energie! Want- zo redeneert men: bomen kan je weer aanplanten. Ga maar eens op zoek naar berichten over bomenkap, biomassa ed. Je schrikt je werkelijk de ballen uit je broek!!

 • dymphna
  REPLY

  Mensen stop met je mobiel en ga terug naar je vaste telefoon en dat is de oplossing en de kinderen die hebben over het klimaat nu zijn nu op het ogenblik,zeker te over tuigen. Vergeet ook niet dat we door elect. rijden ook meer houtcentrales gaan krijgen en ook die worden gestookt op hout. Je kan dit alles toelaten of opstaan? Wat word het?

 • Otto
  REPLY

  Ach kom nou toch! Nu krijgt 5G ook al de schuld van elke omgekapte boom. Geloof toch niet al die onzin. Bomen in Nederland zijn allemaal door de mens aangeplant. En na verloop van tijd omgekapt, om vervolgens weer nieuwe bomen te planten. Er staan in Nederland 162 miljoen bomen. Staatsbosbeheer heeft een Deltaplan gelanceerd om nog meer bomen aan te planten in 2019 en komende jaren.
  Dus als er ergens een boom omgaat dan heeft de gemeente daar een goede reden voor. Elke boom van enige waarde moet immers een kapvergunning krijgen waartegen elke burger in beroep kan gaan.
  Laten we aandacht besteden aan bebossing van saaie weilanden. Wilgen langs sloten.

 • Kees
  REPLY

  Mensen, geloof dit soort nieuws toch niet. Ik heb navraag gedaan bij mijn gemeente. Zij geven duidelijk aan dat dit in mijn gemeente niet gebeurt, maar belangrijker, als het wel zou moeten gebeuren, kan dit alleen als BELEID gebeuren, met andere woorden, moet het door B&W en de gemeenteraad worden goedgekeurd. Met een simpele vraag aan de gemeente is ook dit weer naar het land der fabelen verwezen.
  Indien je het niet vertrouwt, ga gewoon naar een groene partij in jouw gemeente en vraag of het al besproken is in de de gemeenteraad.

 • Coos
  REPLY

  https://www.parool.nl/amsterdam/bomenkap-van-14-400-bomen-zuidasdok-gestart~a4569391/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=shared+content&utm_content=free&fbclid=IwAR0eDbsiaLAvPFfFBxr8JAyoTo0Cq5FxwIs2vegelrxulceu7YI_vweJ7vY

  14 4000 bomen gaan eraan op de Amsterdamse Zuidas.
  Terwijl de luchtkwaliteit beneden alle peil is.

  De regel een boom kappen = een boom herplanten is opgeheven, iemand bepaald de waarde van de boom, en die waarde mag in klimplanten terug komen. Planten ze een klein dingetje “want die wordt heel groot”. En niet te controleren!

 • mario
  REPLY

  Het is grote onzin dat bomen moeten wijken voor 5g.
  Zendapparatuur staan in bewoonde gebieden op hoge gebouwen.
  VER boven de bomen uit, op flats en woontorens e.d.
  Goed excuus dat 5g om bomen te rooien voor de bio-massa!!!!

 • Lottie
  REPLY

  Hier in Zeeuws Vlaanderen lijkt het wel een exodus van bomen. Werkelijk overal worden/zijn bomen gekapt zodat het lijkt alsof er een orkaan overheen is gegaan. Heel naar, het hout wordt verkocht en er blijft een kaal landschap over. Wat is er aan de hand?!

 • Peter jan
  REPLY

  Massale bomenkap bij Deventer ter hoogte A1 afrit en McDonald’s + massale bomenkap bij Lochem, bij brug nabij gemeentehuis. Ik dacht eerst dit is voor plaatsen zonnepanelen bezien de groene klimaatplan en vd gemeenten opgelegd vanuit den haag

 • Elisabeth Wessels
  REPLY

  Ik woon in Italië , ook hier massale boomkappingen in het hele land met dezelfde smoes dat de bomen aan het eind van hun levensduur zijn
  Dat ze gevaarlijk worden met stevige wind en het zijn natuurlijk bomen van boven de 5 meter
  (Must do , zoals het heet voor bomen van 5 meter en should do voor bomen van 3meter )

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.