Grootschalige bomenkap in Sellingen, Groningen

963 1024 Meldpunt Bomenkap

Melding:
In het achterste bos in Sellingen is grootschalig gekapt. Stukken totaal verwoest en ze zijn nog niet klaar. In het voorste deel staan  enorm veel bomen ook hele grote dikke met een oranje stip. Allemaal onder het mom van vernieuwing.
Maar het gaat gewoon om geld.
Op het plakkaat staat: “houtoogst vindt plaats door dunning en verjonging, bij dunning worden er bomen weggehaald om andere meer ruimte te geven om te groeien. Een boom met een blauwe stip blijft staan en met een oranje wordt geveld.Bij verjonging worden grotere open plekken gemaakt. Hout uit dit bos wordt gebruikt voor woningen, meubels en papier. Zorgvuldigheid en vakmanschap van het bosbeheer staan voorop. Staatsbosbeheer zorgt voor de planten en dieren door deze te beschermen, laat de recreant het bos beleven en produceert hout voor de nederlandse markt. De opbrengsten van de houtverkoop worden gebruikt voor het beheer in alle natuurgebieden van Staatsbosbeheer.”

1 comment
  • John
    REPLY

    Regelrecht de, gesubsidieerde, bioverbrandingsovens in, verdunning en verjonging mijn reet!
    we worden massaal verneukt, Nederlandse bossen, maar ook bossen in Canada en de VS worden massal gekapt vanwege zogenaamde schone energie. LEES MILJARDENSUBSIDIE. Een aantal bedrijven en hun eigenaren gaan heel rijk worden, geld zat want de Nederlandse burger heeft geen weet, die kijkt NPO en RTL.

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.