Wéér kappen en zagen in bosje bij Bataaf

694 390 Meldpunt Bomenkap

WINTERSWIJK – In het bosje tegenover de molen Bataaf wordt wederom gekapt en gezaagd door de gemeente Winterswijk, tot grote onvrede van buurtbewoners. ,,Dit is tegen alle afspraken in.”

Er is geen kapvergunning, zeggen boze buurtbewoners van het bosje aan de Bataafseweg tegenover de molen Bataaf in Winterswijk. ,,Het zou bij één keer uitdunnen blijven”, zegt Bram Brink. ,,Er is wél een vergunning, namelijk dezelfde als die van de vorige keer. Het werk wordt waarschijnlijk in twee etappes uitgevoerd”, riposteert voorzitter Hans Donderwinkel van de Stichting Molen Bataaf.
Bovendien speelt het belang van de Stichting Molen Bataaf mee, want de molen heeft recht op windvang. ,,Er is een provinciale molenbiotoop die waarborgt dat er geen belemmering voor de wind mag zijn, want de molen moet kunnen malen”, verklaart Donderwinkel. ,,Bij de restauratie van de molen heeft de gemeente beloofd het bosje regelmatig te snoeien en uit te dunnen.”
,,Dit is juist tegen alle afspraken in, er zou één keer worden gesnoeid”, stelt buurtbewoner Brink. ,,Daarom hebben we de heren zagers dringend verzocht te vertrekken. Dat hebben ze uiteindelijk ook gedaan.”
Brink begint over ‘koehandel’ aan de Bataafseweg. ,,De gemeente wil een fietspad langs de Bataafseweg en heeft daarvoor grond nodig van de Stichting Molen Bataaf. In ruil voor die grond worden er bomen gekapt.”
Donderwinkel moet lachen om die veronderstelling: ,,Wij stellen de grond beschikbaar omdat we dat van belang achten voor de veiligheid van fietsers en wandelaars met honden op die weg, want er wordt stevig gereden. Dat bosje zou tóch gesnoeid worden. Nogmaals, het is een toevallige samenloop van omstandigheden.”

Bron

graag delen

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.