Gemeente verwijdert 645 bomen – Amersfoort

694 463 Meldpunt Bomenkap

Dood, ziek of zwak: 645 bomen in Amersfoort hebben dat vonnis gekregen en gaan de komende tijd tegen de vlakte. Dat is de uitkomst van jaarlijkse inspectie van alle 44.078 bomen in de stad en de dorpen Hoogland en Hooglanderveen.

De te kappen bomen staan in de wijken Berg-Zuid, Leusderkwartier, Vathorst, De Koppel, Berg-Noord, Vermeerkwartier, Schuilenburg, Stadskern, Zonnehof, Kruiskamp, Hooglanderveen, Stoutenburg, Buitengebied-West, Hoogland, Randenbroek, Park Schothorst en Valleipoort.

Voor 121 van deze bomen hoeft de gemeente geen kapvergunning te hebben, omdat de doorsnee minder is dan 10 centimeter. De rest moet wel een vergunning hebben. Die vergunningen zijn nu in te zien bij de Stadsberichten van de gemeente. Van die 524 bomen staan er 81 in Vathorst.

De gemeente onderzoekt welke bomen kunnen worden vervangen, waarbij niet alle bomen één op één herplant worden. Voorwaarde is dat de nieuw te planten boom zich op die plek goed moet kunnen ontwikkelen, zowel onder als boven de grond. De te kappen bomen zijn te zien op de website www.amersfoort-in-beeld.nl/#33

Lees hier het hele artikel

graag delen

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.