Nieuw Vennep – hard voor bomen

600 399 Meldpunt Bomenkap

Omwonenden van het Van Haeringenplantsoen in Nieuw-Vennep zijn boos. De gemeente gaat 74 van de 110 bomen in het parkje kappen ivm een grondige renovatie. In eerste instantie werd gezegd dat de bomen ziek waren, maar dat blijkt lang niet voor alle bomen te gelden. Bij de inspraakavonden vonden veel aanwezigen dat er niet naar hun geluisterd werd.

De woede en wantrouwen die de burgers voelen is niet uniek voor deze situatie. Dikwijls leidt bomenkap in een gemeente tot strijd. In een serie van 5 aflevering zoekt verslaggever Laura Kors antwoorden op vragen als: waarom leidt bomenkap tot zoveel emotie?, liegen gemeenten over de gezondheid van bomen?, wat wordt met inspraak gedaan? en hoe kap je het beste een boom?

De boze bewoners in Nieuw-Vennep
https://www.nporadio1.nl/radio-eenvandaag/onderwerpen/432356-hard-voor-bomen

In deze aflevering gaan we naar Schiedam waar een conflict is tussen de gemeente en bewoners over de terugplant van bomen. De bomen zijn te klein, zeggen de bewoners. De gemeente vindt dat klaarblijkelijk niet. Deze maand komt de zaak voor bij de Raad van State.
https://www.nporadio1.nl/radio-eenvandaag/onderwerpen/432711-eens-vandaag-ruzie-om-wat-is-een-boom

In deze aflevering bekentenissen van onafhankelijk boomexpert, Huib Sneep. Hij is wel gevraagd door gemeenten te verklaren dat een boom ziek is, terwijl dat niet zo is. Verder vertelt hij hoe je kunt bepalen of een boom ziek en wat de meest voorkomende reden is dat een boom gekapt wordt door gemeenten.
https://www.nporadio1.nl/radio-eenvandaag/onderwerpen/432578-eens-vandaag-boomexpert-gevraagd-te-liegen

In deze aflevering horen we hoe je het beste een boom kapt en vertelt de wethouder van Nieuw Vennep waarom de kap van de bomen toch echt nodig is.
https://www.nporadio1.nl/radio-eenvandaag/onderwerpen/432439-eens-vandaag-de-bomenkapper-als-moordenaar

graag delen
1 comment

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.