Woerden; College laat 2500 bomen kappen

1024 683 Meldpunt Bomenkap

Het college heeft in de onlangs uitgebrachte begroting 2019-2022 laten weten dat het aantal bomen wordt teruggebracht van 30.000 naar 27.500. Binnen enkele jaren worden er 2500 bomen uit het Woerdense straatbeeld verwijderd.

“We hebben de bomen onderzocht en van de 30.000 gaan er een aantal verwijderd worden. Het gaat hier om bomen met een slechte kwaliteit of die ziek zijn”, aldus wethouder Bolderdijk.

GEVOLGEN VOOR HET STRAATBEELD

Volgens Reem bakker van de fractie Bakker was tot nu toe het beleid dat voor elke boom die er verwijderd werd er een nieuwe werd geplant.

“Nu gaan ze echt verdwijnen en dat doet wat met het straatbeeld. Zeker omdat het niet over een paar bomen gaat maar om 2500. Dat vindt ik echt zonde.”

Ook Marieke van Noort van Progressief Woerden is niet blij met de plannen. Haar partij wil er juist bomen bij.

“We vragen ons dan ook af waarom het nodig is om de bomen te kappen. Wij worden hier niet gelukkig van. Het kappen heeft grote gevolgen voor de leefomgeving en het straatbeeld.”

ONDERHOUD KOST GELD

Volgens Tom Boersma van D66 kost het onderhoud van bomen veel geld.

“Om het financieel tekort in de openbare ruimte niet meer te laten worden, komen er minder bomen. Voor de bomen die gekapt worden komen geen nieuwe. Of 2500 een reëel aantal is daar heb ik mijn twijfels bij. Hierin gaan wij ons nog even verdiepen.”

Bron

graag delen

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.