Bomenkap Vallestap Nuenen

694 463 Meldpunt Bomenkap

Melding:
Het artikel klopt niet helemaal. Er zijn een aantal met een allergie, niet een fors aantal. De betreffende mensen valken onder de categorie bejaard, en hebben rechtstreeks goede contacten bij de gemeente. De gemeente zwicht voor een klein groepje mensen. En daarbij is inspraak en bezwaar moedwillig genegeerd.

Artikel:
Nuenense raad akkoord met kap resterende berkenbomen Vallestap

NUENEN – De omstreden berkenbomen die nog aan de Vallestap in Nuenen staan, worden komende winter definitief geveld. De gemeenteraad van Nuenen ging donderdagavond akkoord met het voorstel om de bomen die in de buurt forse allergieproblemen veroorzaken weg te halen.

De bewoners van de Vallestap in Nuenen klagen al jaren over de berkenbomen in hun straat. Op verzoek van de gemeenteraad is ruim een jaar geleden de helft van de 135 berkenbomen gekapt en is de gemeente met bewoners in overleg gegaan over de rest van de bomen en eventuele alternatieven.

Het eerste plan van de buurtbewoners was volgens het Nuenense gemeentebestuur te duur en daarom kwam er een nieuw plan dat donderdag ruim voldoende steun kreeg. ,,Ook het nieuwe plan voldoet aan de wensen van de buurt. We kunnen aan de slag’’, zei wethouder Martien Jansen.

Aan de Vallestap komen zestig nieuwe bomen. Later verdwijnen aan de Egelantierlaan en Sleedoornlaan in totaal ook nog 131 berkenbomen. In de Sleedoornlaan komen 44 andere bomen, in de Egelantierlaan komen 28 nieuwe bomen.

Lees hier het hele artikel

graag delen

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.