Petitie Groen Links – kabinet wil natuurgebieden schrappen

225 225 Meldpunt Bomenkap

Dit is echt te gek voor woorden: het kabinet wil de beschermde status van sommige natuurgebieden ‘schrappen’. Dat staat in de plannen om de stikstofcrisis aan te pakken die het kabinet zonet presenteerde. Minder natuur. Terwijl we in eerste instantie in deze crisis zitten, omdat we te slecht voor de natuur zorgen.

Ik juich natuurlijk het verlagen van de maximumsnelheid (ook een van de plannen) toe. Al jaren is bekend hoe slecht 130km/u rijden is voor onze natuur, het klimaat én onze eigen gezondheid.

Maar onze beschermde natuurgebieden mogen niet uitgeruild worden voor dit VVD-idee: het idee dat als je geen natuurgebieden hebt, je ze ook niet hoeft te beschermen. De natuur is niet het probleem, de stikstofuitstoot is het probleem.

Onze natuur kan niet demonstreren op het Malieveld. Daarom is het aan ons om de natuurgebieden die we hebben te beschermen. Geef de natuur een stem. Teken en deel onze petitie!

Teken de petitie

We hebben onze natuur nodig. De ruimte, de rust en weidsheid zijn zo waardevol in een samenleving die steeds stressvoller en drukker wordt. Als het aan ons ligt komt er juist méér natuur in Nederland. De natuurgebieden die we hebben moeten we beschermen, versterken en verbinden. Zodat dieren, planten en mensen meer leefruimte krijgen.

Deze stikstofplannen zijn nog niet eens het begin van een oplossing. De veestapel wordt ontzien, er wordt een nieuw vliegveld gebouwd en ze gaan nu zelfs zover om dan maar natuurgebieden als vijand te benoemen. Wij moeten de natuur nu een stem geven.

Deel je onze petitie?

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.