Bomenkap Valkenswaard en Nederweert

1024 768 Meldpunt Bomenkap

Melding:
In Valkenswaard wordt nu, op dit moment, uitgebreid gekapt. Vorig jaar was ik al gechoqueerd door wat ik allemaal zag. Nu gaat het weer door! Het doet me pijn het slagveld te zien maar ook de manier waarop er gewerkt wordt. Paden worden met grote tractors betreden en platgereden, bomen worden met grote machines in stukken gesneden. Het doet verdriet bomen zo behandeld te zien worden. Het is doorpakken, zonder gevoel. Ik loop vaak opgefokt door het bos uit teleurstelling en machteloosheid. Grote stukken zijn kaal. Nu worden er nieuwe, pierige boompjes geplant met een plastic hoes ter bescherming voor de dieren eromheen. Het ziet er onwaarschijnlijk raar uit. Ik vraag me sowieso af of het nog wat wordt met die nieuwe aanplant in de droge zomers. Schaduw is sowieso al ver te zoeken door al die kaalheid, dieren hebben steeds minder beschutting, en wandelaars ook. Bomen zijn in no time gekapt. Hoe lang duurt het voordat er weer wat terug is?
Voor de Weerterbossen in Nederweert geldt hetzelfde, behalve de nieuwe aanplant met hoezen eromheen. Ik zie daar alleen Belgen aan het werk, waarom is dat? Ik kan niet geloven dat dit gebeurt in zo’n groten getale. In Maarheeze gebeurt het trouwens ook, ook al een paar jaar lang.
Ik ben blij dat dit meldpunt er is. Ik zou willen dat heel Nederland voor het bos in de bres zou springen. Het verbaast mij hoeveel er wordt gekapt (ook op allerlei andere plekken langs kanalen, wegen, en in kleine bosjes).

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.