Nogmaals kap en bulldozeren in Diemerbos

1024 1002 Meldpunt Bomenkap

Melding:
Deze brief stuurde ik in een mail aan de boswachter van het Diemerbos, alwaar heden ook struiken worden weggemaaid evenals complete vol in het blad staande eiken, er worden brede stroken kaalgemaaid met zwaar materieel. Hierbij vallen slachtoffers, laten dat nou de bewoners van deze bossen zijn waar Staatsbosbeheer zo trots op schijnt te zijn..
“ik mail u omdat ik me ernstig zorgen maak over de kap en het bulldozeren van steeds grotere repen grond in het Diemerbos.
Het bos wordt al met al alleen maar dunner, de paden worden al maar breder en ook struikgewas wordt weggemaaid.
Ik weet toevallig dat Staatsbosbeheer contracten heeft met meerdere biomassacentrales en hout aan hen levert in ruil voor miljarden subsidies.
Ik vind het onverantwoord om op deze manier om te gaan met bos dat van de gemeenschap is en dat Staatsbosbeheer slechts beheert.
Ik vind het van grote halen snel tuis, ik zie al jaren wilde dieren wegvluchten als er weer op grote schaal gebulldozerd wordt.
Ik protesteer hiertegen en wil u ook laten zien dat er slachtoffers vallen.
Ik kan niet anders, het bos was voor mij jarenlang een plek om bij te komen van stress die je nu eenmaal als stadsbewoner moet ervaren, maar het wordt elk jaar moeilijker te zien hoe zelfs vol in het blad staande eiken gewoon omgemaaid worden. Dit is geen houden van de natuur. Wat er wel achter zit is niet fraai.
Ik hoop dat ooit de manier waarop hier mee omgegaan wordt en de achterliggende denkwijzen gaan veranderen.

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.