Nieuwegein Galeco 147 bomen voor kap

826 1024 Meldpunt Bomenkap

Melding:
Kapvergunning aangevraagd voor 147 bomen aan de Reinesteijnseweg in Nieuwegein aan de A2. Houd Galeco leefbaar, laat deze bomen staan  anders ligt de hele wijk aan de A2!

1 comment
 • John Roeleven
  REPLY

  Waarom komen er altijd minder bomen terug dan er worden gekapt?

  Ik ben niet geïnteresseerd in het technische antwoord maar waarom er bij dit soort afwegingen standaard naar MINDER wordt gegaan.
  We klagen Brazilië aan dat ze het Amazonegebied slopen maar zelf neemt nooit iemand in Nieuwegein de beslissing om MEER bomen terug te plaatsen dan er werden gekapt. Nu wordt er weer gekapt langs de Rijnesteinseweg. Het kappen van die grote bomen daar zorgt voor enorme toename van CO2 die door het terugplanten van veel minder bomen nooit meer gecompenseerd kan worden. Meestal moet een boom ongeveer 30 jaar groeien voordat die zoveel CO2 kan opnemen die de oude boom had opgeslagen.

  Ik kan alleen maar constateren dat Nieuwegein niet iets aan milieu wil doen op dit gebied. Bovengenoemd voorbeeld is niet het enige. Ook de enorme bomenkap langs AC Verhoefweg en de Taludweg tonen dit aan. Ook daar kwamen voor de gekapte enorme bomen veel, echt veel minder bomen terug.
  En laat nu de reactie niet zijn dat Nieuwegein op andere punten compenseert. Wees dapper en zorg voor meer bomen, samen met al die overige compensatiemaatregelen.

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.