Natuurgebied Springendal – Twente

1024 512 Meldpunt Bomenkap

Melding:
Ondertussen is de houtroof ook in Twente begonnen. Onder het mom van “er moet meer heide komen” is onlangs een groot deel van het prachtige natuurgebied Springendal verwoest.

Gepost door Arie Schouten op Facebook op 18 februari

4 reacties
 • Anna
  REPLY

  In het Springendal wederom een massale houtkap. Bomen die ons vele decennia beschutting hebben geboden zijn in een mum van tijd neergehaald. En dat terwijl het onderhoud van de oppervlaktes waar het bos eerder werden geruimd (om plaats te maken voor heide) nogal te wensen overlaat. Dit doet zo zeer.
  Een bewoner

 • Kees
  REPLY

  Kees

  Deze nodeloze vernieling van volstrekt gezonde bomen is een Boswachter onwaardig beleidt.
  Hoe arrogant om dan een Vliegend Hert, een Zandhagedis of de “Toerist” aan te dragen als excuus.

  Het Springendal noemt men ook wel ” Tuin van Nederland “. Zou deze boswachter zich daar nu ECHT van bewust zijn….

  Een Springendal kenner.

 • Marina Arbouw
  REPLY

  Ik woon (vanuit Groningen) zo’n achtenveertig en half jaar met vreugde in Twente. Op zondag het liefst richting Springendal om daar te wandelen. Prachtige bossen. Machtige beuken. Eiken. Houtwallen. Hier en daar een kleine opening met een vergezicht. Maar altijd weer die machtige beschermende bossen. Bomen zijn monumenten. Schitterende vogelgeluiden. Heerlijke meanderende zandpaden om een lange wandeling te maken en te genieten van de natuur. Om het maar es kort te zeggen: stress? Even een heerlijke wandeling door de bossen rondom Vasse maken! Tot ik vorige week over de Hooidijk reed. Mijn mond klapte bij elke ronddraaiing van de wielen verder open. Kon de lippen niet eens meer opeen krijgen! Tranen glibberden over mijn wangen. Ik wist niet of het van verdriet of woede was: ik zag met afschuw welk schadelijk mensendier daar een verwoesting aangericht heeft. Gerealiseerd dank zij bureau-wijsheid? Wie-oh-wie heeft dit onzalige plan bedacht, heeft de handtekening onder de definitieve opdracht gezet en vervolgens wie heeft aan deze vernietiging meegeholpen! Ik ben diep geschokt!

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.