Kaalslag Lemelerberg, Overijssel

1024 576 Meldpunt Bomenkap

Melding:
Het eerste slagveld ligt er. Grote lange bergen gerooide bomen. Er is een ongelooflijk mooi stuk bos vernietigd. Het plan Natura 2000 voor diversiteit, bedacht en opgedragen door Brussel. Waarschijnlijk achter een bureau. Zelfs het zuurstofrijke grond wordt afgeschraapt. En dat omdat er misschien beestjes terugkomen die er niet zijn. En het ruimtelijke uitzicht schijnt ook een belangrijk punt te zijn. Maar we leven nu in 2019!!! Ons gezonde lucht holt achteruit, hoe kan het dat LO en SBB en andere organisaties hier mee door kunnen gaan. Het is verschrikkelijk wat hier gebeurt. 150 hectare monumentale mooie gezonde bomen worden allemaal gerooid. Dat komt nooit meer terug. Kapot, weg. In het programma de Monitor is te zien wat een kaalslag en vernieling is gepleegd. Wij zijn er kapot van, ik hoor nu al geluiden van toeristen die zich rot schrikken en misschien wel wegblijven. Ik vind het ongelooflijk dat dit overal gebeurt in heel Nederland. Vele mensen zijn met mij erg bezorgd!  Wat gaan we hier aan doen!!!

graag delen
6 reacties
 • B.westenberg
  REPLY

  Er schijnt een plan aan ten grondslag te liggen, maar goed gecommuniceerd is dat zeker niet!
  Veel mensen zijn onaangenaam verrast bij het zien van zoveel kaalslag! Waar gaat al dit hout
  naar toe? Joost mag het weten! Waarschijnlijk verdwijnt het allemaal in de biomassa installatiies.
  Het duurt alleen wel vijftig jaar voordat er weer bomen van dezelfde afmetingen staan!
  Onbegrijpelijk!

 • gj breukelman
  REPLY

  Het is gods schandalig wat er met onze bossen gebeurd.Ik denk dat er hout pallets (snippers)van gemaakt worden voor de bijstook van de Amer centrale,en andere kolen gestookte centrale,s Om ons klimaat te redden
  Wanneer worden die misdadigers die hier opdracht toe geven niet gearresteerd en in de gevangenis geflikkerd;

 • M.Bronk
  REPLY

  Dit is dus een perfect voorbeeld hoe de Europese Unie juist niet werkt. Er is een pot geld voor natuur in Europa en vervolgens gaan mensen bedenken wat ze daar mee moeten gaan doen. Hmmmm, dan doen wij maar heide. Het is het instant houden van eigen banen. Waarom meteen zo extreem? Waarom nog eens 100 hectare erbij? Dat is bijna de hele Lemelerberg. Waar denken ze dat de mensen voor komen? Een zandvlakte of een mooi stuk bos? Ik snap niet waarom het ideaal heide van 100 jaar geleden moet zijn. Als wij 300 jaar teruggaan was er überhaupt veel meer bos en moeras en was er veel minder CO2 uitstoot. Je kan niet zomaar een bos herplanten/herstellen, dat kost jaren. Dit moet stoppen; we moeten in protest gaan. Het is nog niet helemaal te laat. Waar is onze burgerinspraak hierin gebleven? (Over het hout: dat levert gewoon veel geld op)

 • Henk-Jan Boers
  REPLY

  Ook op het Springendal (Hezingen) en nu het Dal van de Mosbeek (Mander) worden nu enorme hectares bos gekapt. Wat een kaalslag wat een waanzin. Geen enkel protest helpt hier, er wordt gereageerd, maar er wordt op geen enkele manier geluisterd naar inwoners, toeristen of andere natuurliefhebbers.

 • klaas brus
  REPLY

  Stop de enorme bomenkap op de lemerlerberg.
  Men weet blijkbaar niet meer waarom er bomen zijn .
  Ook de lage begroeiing wordt door de machines verwoest
  Ze nemen namelijk stikstof op die ze omzetten naar zuurstof en deze weer afgeven in de lucht .
  Voor het jaar 1900 stonden er weinig bomen op de lemerlerberg wat tot verdroging leide
  Men besloot toen om bos aan te planten on dit verder te voorkomen.
  Blijkbaar heeft men nog steeds niets geleerd over de fouten uit het verleden.

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.