Kaalslag bij de kleine bron in het Springendal, Twente

1024 768 Meldpunt Bomenkap

Melding:
Opnieuw kaalslag op een van de mooiste plekjes van Twente, het Springendal. Tegenover het beeldje van Victor Westhoff, vlakbij de kleine bron, is een ravage aangericht door grote machines. Tal van prachtige oude bomen zijn gekapt. Eén dikke beukenboom werd gespaard, maar deze werd eerder ingezaagd en was al ten dode opgeschreven. Zonder de beschuttende werking van het omliggende groen kon de storm het karwei gisteren afmaken. De weide werd omzoomd door een uitbundige groene wal en die is nu verloren gegaan. WAAROM?
Het gaat ons als bewoners van het gebied aan het hart, zoveel menselijk ingrijpen de laatste jaren in dit prachtige stukje natuur.

graag delen
3 reacties
 • G. Oudshoorn
  REPLY

  Attachment

  Bomenkap Landgoed de Horsten

  Omdat ik al jaren regelmatig wandelingen maak in het gebied Landgoed de Horsten tussen de gemeenten Voorschoten en Wassenaar is het mij opgevallen dat er ieder jaar rond dezelfde tijd in de maanden januari, februari en maart al dan niet met toestemming in toenemende mate gekapt wordt. In de meeste gevallen gaat het om essen die ziek zouden zijn, maar ik zie ook regelmatig andere oude maar gezonde bomen het veld ruimen langs de lange lanen, waarvan ik me afvraag of die niet beter hadden kunnen blijven staan. Wat wel en wat niet kan, blijft de vraag, maar een toename van kap is duidelijk merkbaar.

 • Margreet Brongers
  REPLY

  Waarom worden al deze bomen gekapt?? Ik snap dat er soms ruimte moet worden gemaakt omdat dit anders de groei gaat beïnvloeden, echter de toenemende verwoesting van mooie stukjes natuur vind ik onacceptabel.
  Het wordt tijd dat men hier meer toezicht op gaat houden en deze, in mijn ogen, onnodige kap een halt toe roept!!

 • Marga Plegt
  REPLY

  Een enorme kaalslag overal in Twente.
  Onbegrijpelijk dat al die bomen, de groene
  longen van mens en dier, plat moesten!
  Niet te bevatten welke idioot dit heeft bedacht
  en de nog grotere idioten die hier toestemming
  voor hebben gegeven.
  In en intriest!!!

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.