Grove bomenkap Bleiswijkse zoom in Bleiswijk

1024 768 Meldpunt Bomenkap

Melding:
Staatsbos “wan”beheer is begonnen aan de kap van alle Essen vanwege Essenziekte in recreatiegebied de Bleiswijkse Zoom.
Echter uit voorzorg worden ook alle gezonde Essen gekapt, dus 70 % van het bos gaat om.

Het is om te huilen als je ziet HOE er gekapt wordt, echt met grof geweld waardoor ook de bomen die blijven staan flink beschadigd worden.
Ze proberen de burgers een loer te draaien door nieuwe aanplant te beloven, echter door medewerkers van Staatbos beheer wordt gezegd dat dit niet mogelijk is om dat er te veel wortels in de weg zitten. Daarom worden er eind 2019 Populierenstokken in de grond gezet.

Overigens zijn de buizerds al nergens meer te bekennen, en gisteravond vloog er vlak voor mijn voeten een vos weg die waarschijnlijk zijn hol niet meer in kon.

Al met al onbegrijpelijk dat dit kan gebeuren !!

1 comment
 • admin
  REPLY

  Melding:
  Hoe vreselijk verdrietig is Het om te zien dat een mooi bos omgetoverd word in een stadspark.
  Iedereen krijgt een andere smoes van staats bosbeheer groot onderhoud/essenziekte/enz enz.
  Volgens mij een groot kul verhaal en is in mijn ogen het bosperceel gewoon verkocht echter moet ik daar wel een kanttekening bij maken vandaag namelijk geprobeerd iemand te spreken van Staatsbosbeheer die natuurlijk met zijn alle in bespreking zaten(waarschijnlijk niet op locatie in het trieste bos) maar wel werd mij meteen gevraagd of ik hout aan wilde kopen???????
  Om een terugbel verzoek gevraagd maar dit was erg moeilijk.
  Ik vind het triest,het hele aangezicht lijkt op een oorlogsgebied, groot onderhoud begrijpt iedereen maar dit is bosontginning.
  En alleen Essen die gekapt worden ook een slap verhaal want iedere leek kan zien dat iedere boom dikker als 25 cm geveld word.

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.