Grootschalige bomenkap Beuningen voor Biomassa

1024 768 Meldpunt Bomenkap

Melding:
Bij recreatieplas ‘De Groene Heuvels’ te Beuningen is tegen de snelweg aan een groot stuk bos kaalgekapt (Ficarystraat). Ook aan de andere kant van de Ficarystraat zijn ze nu met groot materieel bezig nog meer bomen weg te halen.  De stammen liggen lang de weg opgestapeld en verderop liggen er ook grote heuvels houtsnippers te dampen.

Inmiddels zijn de opgestapelde boomstammen die langs de Ficarystraat lagen, weggehaald. En de kapplek is minder goed te zien vanwege de uitlopende struiken. De vrachtwagen met daarnaast een bulldozer was de bergen houtsnippers aan het inladen. Ik heb kontakt met gemeente Beuningen gezocht, maar tnt nog geen antwoord ontvangen op mijn vragen.

graag delen
3 reacties
 • Sjoke van Berendonk
  REPLY

  Ik weet dat er in Almere-haven ook complete bossen zijn weggekapt.De bewoners wisten van niets.Ook in Leersum(Utrechtse Heuvelrug) t zelfde verhaal. En op Facebook zie ik allerlei foto’s van verschillende plaatsen
  in Nederland.

 • Pascal Van Der Maelen
  REPLY

  Hier in Belgenland is het al niet veel beter. Ik merk ook dat er na de stormschade van enkele weken geleden heel wat zware takken overbodig zijn afgezaagd op plaatsen waar niemand komt. Terug voor onze veiligheid zeker?… Het is goed om weten dat nu het broedseizoen is begonnen men niet meer op een legale manier kan bomen omkappen. Dus aangeven, dit dwaze en respectloze gedrag !

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.