Gemeente Beuningen kapt 541 bomen – omwonenden woedend

1024 724 Meldpunt Bomenkap

Melding:
In bijlagen 3 documenten die ik opvroeg bij de Omgevingsdienst in Nijmegen.
De kap vergunning werd al op 19 augustus 2019 verleend. Werd gepubliceerd op gemeente tractatenblad zonder specificaties van locaties of wijken. Geen straatnamen geen kaarten, niets. De aanvraag voor de boomkap werd Niet gepubliceerd en de aanvraag deed de gemeente al op 29 juni 2019. De brief waarmee gemeente de buurt informeerde was van 2 sept (6 sept ontvangen).
Totaal op 14 locaties (detailkaarten 1ste bijlage) : 541 bomen te kappen, slechts 305 worden er teruggeplant.

Maar er is veel meer gekapt afgelopen jaar en eerder en daarvoor is niets teruggeplant, die moet je eigenlijk meetellen. Verder in ieder geval is er nóg een andere  vergunning aangevraagd voor nog eens 40 bomen.
Afgezien in van totale kap van ALLE elzen in sommige straten (vanwege “overlast”) ook op de  Kloosterstraat en Distelakker monumentale reuzen in het gebied net vóór de uiterwaarden (omvang 1,10 m) wat een ramp. In het gebied ten noorden van de Heemstraweg tot de rivier liggen 5 gebieden waar gekapt gaat worden, zie kaart in bijlage kaplijst overzicht)
Criteria niet gezien, klachten? geen idee, enkel  gezeur over de elzen hier in sommige straten (men moet zoveel vegen…). Nergens is overleg geweest met bewoners, sommigen hebben wel aanhoudend geklaagd.
Allemaal in gevoelig gebied waar elke boom zou moeten tellen…

KAPLIJST 20190523-Beuningen-boomvervanging_kaplijst-2019-v4_D190371517

 

graag delen

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.