Ermelo: Markering voor aanstaande bomenkap

1024 760 Meldpunt Bomenkap

Melding:
Langs ca. 2/3 van de lengte van het Haspelpad tussen het Oostelijke deel, vanaf waar het fietspad nog niet verhard is en de Jacob Catslaan aan het begin van het pad, zijn een groot aantal markeringen aangebracht ter zijde van het bestaande fietspad.

Omdat de markeringen – afstand onderling ca. 25 meter – op ca. 2 meter terzijde van het pad, hieraan parallel lopen, wijst dit op de intentie het pad zodanig te verbreden (de dubbele breedte), dat hier ook een auto over kan rijden.

Welgeteld moeten hiervoor 94 volwassen eiken (47 stuks), beuken, berken en oude naaldbomen worden omgezaagd, die zich tussen het pad en de markering bevinden. 17 bomen die voor kap in aanmerking komen, bevinden zich op het terrein van Natuurmonumenten, de overigen in het bos dat onder de gemeente Ermelo resorteert.

Daarbij opgemerkt dat het bestaande fietspad ruimschoots voldoet aan het passerende fietsverkeer en aan de andere zijde van het fietspad deels reeds een onverhard pad voor (terrein)auto’s aanwezig is.

1 comment
  • Peter Groen
    REPLY

    Deze bomen worden niet gekapt. Het fietspad wordt in totaal 2m breed (nu is het nog tussen de 1,20 en 1,50 m breed) en uitgevoerd in beton. De piketten (zoals op de foto) staan allemaal op 2 m uit de rand van het toekomstige beton. Dus niet op de plek waar de rand van het fietspad uiteindelijk komt. In totaal moeten voor dat fietspad 4 berken weg – die zijn volgens mij al weg. De rest (dus wat er nu nog staat) blijft staan! Ter plaatse van waardevolle bomen worden bochten aangelegd, of het pad gaat iets omhoog om wortels te sparen. Verderop buigt het nog verder af vanwege orchideeën die daar groeien: die moeten ongemoeid blijven.

    Dit is de reactie van de boswachter naar aanleiding van mijn vraag hierover

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.