Dwingelderveld Drenthe, het volgende slachtoffer van SBB

640 480 Meldpunt Bomenkap

Melding:

Foto’s van een vak gemengd bos in het Dwingelderveld.
Ook hier de benuttingsdrift die erop neerkomt dat er gegraaid wordt ten koste van de habitat en het leven van vele soorten.

De bergen snippers in Dwingelderveld nemen ook grotere en hogere vormen aan. En dat terwijl er anderhalf jaar geleden al gekapt is zonder juiste toepassing van de code ‘Zorgvuldig Bosbeheer.’  Als we niet in bezwaar waren gekomen, was SBB  er nog mee weggekomen omdat ze het zo goed bedoelden……… maar  de bomen zijn intussen vernield…………

De afgelopen weken opgemerkt dat de grote machines- harvesters- alleen, zonder boswachter of andere deskundigen- de bossen ‘aanpakten’,  uiteraard de dikke stammen eerst en vooral de bodem vernielden waardoor de bomen afknapten als lucifershoutjes.

In tegenstelling tot wat FSC eist, is geen ecoloog of deskundige aanwezig bij die vernieling. En SBB maar twitteren dat ze FSC label hebben!

Vandaag reed ik langs een kaal stuk waar nog een mooi donker stukje stond met oudere naaldbomen, mooi weg. Verderop waren ze met een kraan (!) bezig met ‘opslagbos’. Dat gaat echt grof. Het fotograferen ervan maakt ook weinig uit want zo gaat men in Nederland met zijn groene longen om. Wij hebben ook talrijke biomassa-ovens en die moeten ook van onze bossen gevuld worden.

Intrieste ontwikkelingen. “Benutten” is het toverwoord, het staat in de wet ook nog. Voor alles is zorg gedragen. En het kleine beetje dat de beheerder dan nog moet doen om het kappen zorgvuldig te laten plaatsvinden is ook geen probleem voor het bevoegd gezag, hoewel het een economisch delict is voor gewone mensen.

graag delen

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.