Duizenden populieren langs A2 vanaf 2 januari gerooid

694 463 Meldpunt Bomenkap

BEST – De karakteristieke populieren aan weerszijden van de A2 ter hoogte van Best gaan vanaf woensdag 2 januari verdwijnen. In opdracht van Rijkswaterstaat wordt die dag begonnen met het rooien van de ruim 2000 bomen.

Aannemerscombinatie Teredo/GFM Rondhout start op 2 januari met het rooien van de 2111 resterende stuks; een klus die tot eind februari gaat duren. Het opruimen van al het hout en het verwijderen van de boomstronken (stobben) wordt een maand later afgerond. Het kappen gebeurt tegelijkertijd aan beide zijden van de A2. Rijkswaterstaat verwacht dat de werkzaamheden geen hinder zullen opleveren voor het verkeer.

Herplant

De gemeenten Boxtel en Best zijn eigenaar van respectievelijk 235 en 283 populieren. Zij zetten het hout af in de regio, meldt Rijkswaterstaat. Het hout van de 1593 populieren van de wegbeheerder wordt door Staatsbosbeheer verkocht.

Het zal nog een hele tijd duren voordat de karakteristieke groene lanen weer hersteld zijn: naar verwachting volgend najaar worden de populieren herplant, nadat eerst een onderzoek is gedaan naar de bodemgesteldheid.

Lees het hele artikel hier

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.