Dubieuze boomkap Baarn

768 1024 Meldpunt Bomenkap

Melding:
Boomkap Amalialaan Baarn – t.o. Koningsweg 40. Wij wonen grenzend aan een braakliggend terrein omzoomd met prachtige oude bomen. Op dit terrein wordt binnenkort een appartementencomplex gebouwd. Ik heb begrepen dat er is besloten om een van de bomen te kappen- de boom zou ziek zijn en niet meer te redden.

Ik heb al bezwaar aangetekend bij de gemeente met als redenen:
1. De boom is uitzicht-bepalend
2. Privacy: inkijk vanuit achterliggende gebouw
3. Milieu: co2 uitstoot compensatie
4. Historie: boom van minstens 70 jaar oud
5. Discutabele drijfveren: wat was de aanleiding voor boomonderzoek? Wie heeft de opdracht hiervoor gegeven en waarom? Is de opdrachtgever op enigerlei wijze gelieerd aan de projectontwikkelaar van het thans te bouwen complex? De timing van het onderzoek valt samen met de start van de bouw van een apartementencomplex: toeval?

De vergunning die is of zal worden afgegeven voor de kap van deze statige boom bevestigt m.i. de macht van de projectontwikkelaar in deze en het geld wat ermee gepaard gaat. De natuur verliest weer eens.
De vergunning die is gegeven voor de sloop van de karakteristieke villa die voorheen op het terrein stond is tevens uiterst op discutabele wijze afgegeven en roept veel vraagtekens op bij mij en buurtbewoners.

graag delen

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.