Bomenkap Van Starkenborghkanaal Groningen (Paddepoel)

768 1024 Meldpunt Bomenkap

Melding:
De prachtige rijen “ondenkbaar ijle populieren”, die hier in Groningen “als hooge pluimen aan den einder staan” (Marsman) worden gekapt. Het fietspad is daarom nu afgesloten. Zie het bericht op https://paddepoel.info/3286-populieren-langs-pad-van-starkenborghkanaal-worden-vervangen

Volgens deze website worden de bomen gekapt omdat ze “gevaarlijk” zouden zijn.
Ongelooflijk dat er weer prachtige oude bomen gekapt worden en vervangen worden door lullige herplanting. Overal in Groningen gebeurt dit in hoog tempo, net als allerlei zinloze en verminkende snoeiactiviteiten.

Naief als ik was, dacht ik dat met GroenLinks in het college van B&W de dingen anders zouden gaan. Maar we zien wederom dat het niks uitmaakt wie de boel bestiert; gekapt wordt er altijd. Zelfs nu het belang van bomen in de klimaatdiscussie zo veel aandacht krijgt in de media. Ik word hier heel erg treurig van. Ik vrees trouwens dat dit pas het begin is van de kap. Het zou me niet verbazen als het hele kanaal ontboomd wordt.

Verdrietig denk ik aan de keren dat ik langs dit pad fietste en zo genoot van die prachtige, zachtjes ruisende populieren in de wind.

graag delen
1 comment
  • Jacqueline
    REPLY

    Schandalig die bomenkap langs het van Starkenborgh
    Een bomenkerkhof welke gek bedenkt dat. Ik word er boos en verdrietig. Gevaarlijk? Tssss snoeien helpt. Honderden jaren kunnen ze worden. Schaamteloos om zo met de natuur om te gaan.

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.