56 Abelen Diemerbos gekapt

1024 345 Meldpunt Bomenkap

Melding:
In het Diemerbos zijn 56 prachtige, volwassen abelen gekapt.
Staatsbosbeheer geeft als reden dat de bomen ondiep geworteld waren en voor de veiligheid van wandelaars gekapt zijn.
Ik kreeg op mijn vragen hierover uitgebreid antwoord van de boswachter.
Het is een groot verlies. Deze bomen, met hun zilvergrijze stam en karakteristieke ‘ogen’ vormden een van de mooiste  lanen van het bos, dat verder alleen uit jong bos bestaat.
Veiligheid is belangrijk, maar ik zou willen dat beheerders ook een andere aanpak zouden kiezen ipv drastisch kappen. Het pad had ook verlegd kunnen worden, dan konden de bomen blijven staan en zonodig na stormschade worden verwijderd. Dan kun je geleidelijk aan de grote bomen vervangen door jonge aanplant.
nu is deze laan de eerste tien jaar kaal, totdat de jonge boompjes groeien.

graag delen
2 reacties
 • Nadire
  REPLY

  Wat vreselijk, dit systeem moet gestopt worden en of overgenomen worden door ons, het volk.
  Dit doen ze overal staan ongeveer 50 biomassa verbrandingsovens door heel Nederland.
  Niet ene Nederlander heeft hiervoor toestemming gegeven. En bij die ovens krijg ik rare gedachtes bij met het gedrag van de overheidsorganisaties die daarbij horen richting ons, 40-45… Overal worden er massagraven gebouwd zo ook in Berlijn. Wat weten de overheden wat wij niet mogen weten.
  Staats bosbeheer. De staat die onze bossen beheert…. Bewust kapot maakt dat is duidelijk.
  Dit kan de bevolking beter snel zelf gaan doen, is tenslotte ons land. Ik denk dat we dit zelf veel beter kunnen waarom bemoeit de staat zich met onze natuur als deze al jaren door hun kapot gemaakt word. Hier hebben we geen staat voor nodig. We hebben hier wel consent aan gegeven door hun hun gang te laten gaan.
  Dit stopt wanneer wij hiermee stoppen.
  We hebben onze vakmensen en de apparatuur. Onze overheid maakt hier nu gebruik van, is van ons hebben we zelf betaald incl tig keer belasting eroverheen.
  Ik bescherm de Zevenhuizenplas. Ook volop bomen gekapt. ik heb aan deze plas van alle bedrijven die hier ook aan meewerken en Staats Bosbeheer wereldwijd openbaar gemaakt incl beeldmateriaal.
  Het gedrag van die Boswachters is ook vreselijk lijken wel Nazi’s.
  De Natuur is van niemand dus van iedereen en behoort ons toe en het word rap tijd dat we lief voor onze natuur gaan zijn voordat het weg is, zijn wij ook weg. Zonder Natuur geen leven mogelijk. Lijkt wel of dit de bedoeling is, de staat dit bewust doet….
  Ben het beu dat mensen blind orders opvolgen die catastrofale gevolgen heeft voor ons allemaal. Er zitten daar mensen op functies die alleen maar kunnen zeggen ‘ ja moet heb opdracht gekregen hiervoor’. Zelf totaal blind meewerken aan de val van alles en totaal niet meer nadenken.
  Zouden ze bewust dit soort type mensen op bepaalde functies zetten om dit te bewerkstelligen.
  De natuur, mensen en dieren allemaal creaties van God. Laten we hier zuinig op zijn en volgens God’s Law gaan handelen. Volgens de Mensen Rechten die zijn van God en staan boven alle wetten.

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.