Kappen van bomen zonder vergunning gemeente Bloemendaal

1024 621 Meldpunt Bomenkap

Melding:
Tot dinsdag 27 oktober zijn in opdracht van de gemeente Bloemendaal illegaal bomen en struiken gekapt en gerooid op het terrein Blekersveld in Overveen  (zonder vergunningsaanvraag). De werkzaamheden werden (voorbarig) uitgevoerd (met de mededeling dat het slechts snoeiwerkzaamheden betrof waarvoor geen vergunning nodig is).  Op verordening van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) is de bomenkap voorlopig gestaakt totdat uit onderzoek blijkt wat het effect is op het leefterrein van de vleermuizen die er wonen. Inmiddels heeft de gemeente een vergunningsaanvraag gepubliceerd (dagtekening 29 oktober) voor de kap van 191 bomen.
(Maar waarvan de meeste echter al zijn afgevoerd.)

4 reacties
 • Blexit
  REPLY

  “Wij hebben inmiddels kennisgenomen van de brief van Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (ODNHN) en beraden ons op nadere stappen. Wij hebben zorgvuldigheid betracht bij de voorbereidende werkzaamheden en het naleven daarbij van de zorgplicht voor de natuur. Het betreffen overigens vergunningsvrije werkzaamheden die sinds jaar en dag regulier uitgevoerd worden conform de gemeentelijke verordening. Het college laat nu een second opinion uitvoeren op de inhoud van de aanschrijving van de ODNHN. Daarna zullen wij bepalen welke vervolgstappen wij nemen.’

 • Fleur Ruisendaal
  REPLY

  Elke boom die gekapt word laat zien dat de gemeente Bloemendaal zich totaal niet klimaat bewust opstelt. Zij denken niet aan de toekomstige generatie, die zal moeten vechten voor hun toekomst. De klimaatcrisis is in volle gang. Elke boom is een gratis machine voor de uitstoot van onze CO2, een machine die we niet kunnen missen.. Juist nu is het van levensbelang om alle natuur die we hebben te beschermen. Bouw die huizen lekker op dat andere veldje. Daar staat een stuk minder noodzakelijke natuur in de weg. Volgens mij staan daar alleen wat (Minder noodzakelijke) ego’s in de weg. Gun ook onze nieuwe gasten/statushouders een nieuwe start met een toekomst. Verjong die verdomde gemeenteraad en verdiep je in hoe we Bloemendaal ook in de toekomst kunnen behouden. En bouw die woningen die je gaat plaatsen alsjeblieft duurzaam.

 • Fleur
  REPLY

  Elke boom die gekapt word laat zien dat de gemeente Bloemendaal zich totaal niet klimaat bewust opstelt. Zij denken niet aan de toekomstige generatie, die zal moeten vechten voor hun toekomst. De klimaatcrisis is in volle gang. Elke boom is een gratis machine voor de omzet van onze CO2, een machine die we niet kunnen missen.. Juist nu is het van levensbelang om alle natuur die we hebben te beschermen. Bouw die huizen lekker op dat andere veldje. Daar staat een stuk minder noodzakelijke natuur in de weg. Volgens mij staan daar alleen wat ego’s in de weg? Gun ook onze nieuwe gasten/statushouders een nieuwe start met een toekomst. Verjong die verdomde gemeenteraad en verdiep je in hoe we Bloemendaal ook in de toekomst kunnen behouden. En bouw die woningen die je gaat plaatsen alsjeblieft duurzaam.

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.