Bomenkap Eemnes, vanwege ritselende blaadjes

1024 768 Meldpunt Bomenkap

Melding:
De gemeente Eemnes heeft een kapvergunning afgegeven voor het kappen van drie gezonde bomen van ongeveer 20 jaar oud. Omwonenden hebben namelijk geklaagd over het geluid van ritselende blaadjes……..Het gaat om de bewoners van nieuwbouwwoningen.

graag delen
29 reacties
 • Judith
  REPLY

  Dit is een kwalijke zaak! De mensen die klagen over het ritselen van de bomen zijn er komen wonen 20 jaar nadat de bomen geplant zijn. Men wist waar ze kwamen te wonen. En nu moeten de gezonde bomen weg? Belachelijk!

 • Yvonne Fokken
  REPLY

  Gemeente is echt de weg kwijt
  Ritselende blaadjes 🙈 wat dacht men van de overlast van racende auto’s op de zuidersingel en bramenberg daar hoor je ze helemaal niet over en dan bomen kappen voor natuurlijke geluiden? Hoe halen jullie het un je hoofd

 • Marjolijn
  REPLY

  Bomen zijn vogelvrij verklaard, overal worden onnodig veel bomen gekapt. De gemeente Eemnes werkt helaas massaal mee aan deze absurditeit. Deze klagers moeten hun ogen uit hun kop schamen. Doe er a.u.b. wat aan !

  • Desiree
   REPLY

   Belachelijk! Laat die bomen staan. Waarom hier wonen als je niet eens tegen het geluid van blaadjes kan. Ga dan in de stad wonen. Niet de bomen moeten weg, maar die inwoners! Houd het kappen tegen!!

 • Patricia Vermeij
  REPLY

  Bizar. Mensen met een hinderlijke, verouderde boom in hun tuin, welke voor overlast zorgt vanwege alles kapotmakende, omhoogduwende wortels, wegnemen zonlicht, ruimte, etc, krijgen geen vergunning. Maar voor nieuwe dorpsgenoten, die hier – mag ik hopen- bewust settelen in een LANDELIJKE omgeving, worden kerngezonde, beeldpepalende bomen omgezaagd vanwege ritselen blaadjes??? Het moet niet gekker worden.

  • Aline
   REPLY

   Bizar en onwerkelijk dat mensen hierover klagen!!
   Absoluut onwerkelijk dat de gemeente hier überhaupt op in gaat.
   Deze bomen zijn gezond en prachtig en horen bij het beeld van dit stukje Eemnes. Ik ben hier komen wonen toen de wezeboom etc nog nieuwbouw waren dus ik heb ze “op zien groeien”.
   Bomen moeten blijven, gaan de mensen die er zo’n last van hebben maar weg! Zullen vast geen echte eemnessers zijn 😉

 • Laura Ruizendaal
  REPLY

  Werkelijk waar belachelijk! Alle blaadjes ritselen. Bomen staan er al 20 jaar, zijn gezond, de nieuwe woonwijk pas een aantal jaar dan had je er niet moeten gaan wonen. De bewoners vd karwij hebben die 20 jaar nooit geen last gehad van deze bomen dus…..
  Bezwaar maken tegen deze kapvergunning!

  • Milko van Beek
   REPLY

   Bezwaar maken kan alleen als je direct in de buurt woont….helaas.
   En dan te bedenken dat deze bewoners op een plek wonen, waar vele niet ritsel gevoelige EEMNESSERS hadden willen wonen.
   Ik schaam me al langer voor beslissingen van de gemeenteraad….maar iedere keer als je denkt het kan niet gekker, komen ze met hele bijzondere besluiten.
   Nieuwe aanvraag aan de gemeenteraad kan zijn…..Eemnes voor Eemnessers??

 • sander
  REPLY

  Ik wil die ambtenaar die dit verzoek heeft goedgekeurd wel eens spreken en horen wat de gedachte achter goedkeuring is. Die ambtenaar had in tegenstelling tot akkoord gaan een prachtig afwijzend antwoord kunnen schrijven want verzoek vermoedelijk in strijd met geldende criteria tot kap. Sommige mensen (aanvragers tot kap) zijn echt niet lekker in hun

 • Henne Lipsius
  REPLY

  Eigenlijk ben ik sprakeloos, wat een idioterie om deze gezonde bomen te kappen met toestemming van de gemeente…. bizar!
  Dit maakt het wat de verkiezingen betreft niet makkelijker op.

 • Carla Rigter
  REPLY

  ECHT dit meen je niet wie is er gek in deze wereld,dat de gemeente hier mee akkoord gaat,dat moet vriendjespolitiek zijn!,je gaat toch geen gezonde bomen kappen vanwege ritselen van blaadjes. Een normaal mens kan heerlijk relaxen van natuur geluiden. Dit zal wel een excuus zijn vanwege zonnepanelen of zo.maar de bomen die prachtig zijn mogen niet gekapt worden!!!!!

 • Joyce
  REPLY

  Ongelooflijk dat dit kan!! Mooie gezonde bomen kappen. Laat ze de wal bij de snelweg maar eens aanpakken, want wat er nu staat geeft nog meer geluidsoverlast dan daarvoor!

 • Ria
  REPLY

  De gemeente Eemnes verliest het vertrouwen van haar burgers door op eigen website te schrijven dat het beleid is geen bomen te kappen, tenzij ze moeten wijken voor bebouwing of infrastructuur, als ze dood zijn of als er gevaar. Daar is dus in deze situatie geen sprake van. Dus KAPPEN MET KAPPEN!

 • Martha
  REPLY

  Dit kan niet waar zijn. Wat een geldverspillerij. Als de gemeente geld overheeft, besteed het dan aan andere doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan mensen compenseren die hun energierekening niet meer kunnen betalen. Aan deze onzin gaan we toch niet ons gemeenschapsgeld uitgeven? En wat te denken aan de vogels en andere dieren die hun plekje gevonden in deze bomen?
  Het is jammer dat het tv rogramma Dit kan niet waar zijn van de buis is. Zou een (helaas) een geschikt item zijn….

 • Peter
  REPLY

  Op de Dravik vragen we al jaren om nieuwe aanplant (net als aan de andere kant van het Pijpestooritje al jaren geledin is gedaan) omdat de bestaande bomen enorme overlast geven. Niet alleen qua duiven die alle auto’s onder****, maar ook omdat er elk jaar keiharde peulen uit vallen die deuken in de daken veroorzaken. Mag niet, zegt de gemeente, want de bomen zijn gezond. Maar dan wél 3 gezonde bomen laten kappen omdat er klachten zijn over ruisende blaadjes? Achterlijk. Meten met 2 maten. Of er wonen natuurlijk weer Belangrijke Personen, dat kan ook.

 • Ria
  REPLY

  Tijdens de hoorzitting hebben meerdere tegenstanders hun verhaal kunnen doen en heeft iemand die werkzaam is bij de gemeente kunnen toelichten waarom de kapvergunning is afgegeven.
  Al snel werd duidelijk dat het een en ander niet zorgvuldig is verlopen:
  1. De gemeente heeft een deskundige gevraagd om een rapport op te stellen. De deskundige is niet ter plaatse geweest en heeft op basis van foto’s geconcludeerd dat het om ratelpopulieren gaat. Dit blijkt echter NIET het geval te zijn.
  2. Hiermee is het argument geluidsoverlast van tafel. Er is trouwens ook geen geluidsmeting geweest, waardoor geluidshinder niet objectief aangetoond kan worden.
  Er is nog meer gezegd, waardoor mijn inschatting is dat de commissie een negatief advies gaat uitbrengen. 🙏 🙏🙏

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.