Slachtpartij in Volendam

1024 768 Meldpunt Bomenkap

Melding:
woensdagmorgen (27 mei 2020) zijn aan het Zuideinde in Volendam 5 monumentale fruitbomen met omringende struiken gerooid. En in de directe omgeving nog een fruitboom met veel struiken en een rozenbottelhaag. In deze bomen huisden oa 2 ransuilen en nestelden vinkjes en een duif. In de omringende struiken zaten tientallen nestjes van mussen, egels, muizen, enz. De spinnetjes, muggetjes vormden een voedselbron voor de diverse jonge mezen en vleermuizen. ’s Winters werd deze plek vaak bezocht door pestvogels. Zonder pardon werd in een uur tijd alles  maar dan ook alles weggehaald. Een slachtpartij onder jonge vogeltjes. Je zag ouders in paniek wegvluchten.
Het doet pijn dit te melden, maar het kan en mag niet zo zijn dat dergelijke praktijken als normaal beschouwd worden en ongestraft kunnen plaatsvinden.
Iemand heeft hier ja tegen gezegd en is hier verantwoordelijk voor.

2 reacties
 • Claudia
  REPLY

  Het is toch verschrikkelijk dat dit gebeurd is. In deze gemeente is al nauwelijks groen… alles wordt volgebouwd en dan dit. Voor de dieren is het te laat, maar iemand moet hiervoor worden gestraft. Dit mag niet nog een keer gebeuren!!!

 • Wolly Roest
  REPLY

  Beschamend visitekaartje van de gemeente Edam-Volendam
  De gemeente Edam-Volendam rechtvaardigt de vernietiging van 5 monumentale fruitbomen, ong 200m2 aan struikgewas met daarin tientallen nestjes midden in het wettelijk vastgestelde broedseizoen met een omgevingsvergunning en een inloopavond in november 2019.
  Een beschamende vertoning waaruit een enorme minachting spreekt voor flora, fauna en inwoners van de gemeente….

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.