Petitie: Stop grootschalige bomenkap; een ander en duurzamer natuurbeleid

391 293 Meldpunt Bomenkap

Inmiddels zullen velen van u het interview met Frits van Beusekom hebben gelezen. Zo niet: https://nieuwsbladdekaap.nl/lokaal/zware-kritiek-van-oud-directeur-staatsbosbeheer-op-houtkap-545338.
Voor ons (ruim 20 gezamenlijke bomen-, natuur- en belangenorganisaties) hèt moment om een petitie te starten om deze schadelijke gang van zaken proberen te stoppen, want het huidige overheidsbeleid biedt hiertoe alle ruimte. Daarom:

Bomen: een belangrijk antwoord op de klimaatverandering! Maar NL ontbost sneller dan het Amazonegebied! Teken svp de NATIONALE PETITIE tégen grootschalige kaalkap en vóór duurzamer natuurbeleid: https://beternatuurbeleid.petities.nl 

Zie voor verdere informatie de weblog van de Bomenstichting Achterhoek: https://bit.ly/2GpQjZo

graag delen
41 reacties
 • Robert Koene
  REPLY

  Waarom zoveel kap? Willen we meer CO2? Willen we minder zuurstof? Willen we een warmer klimaat?
  Willen we de weg vrijmaken voor 5G? Wat zit hier achter jongens? Is er geen betere oplossing te verzinnen ofzo?
  Het gaat hard de verkeerde kant op…bomen zijn stap 1 richting goede verandering…ze weghalen is stap 1 richting verslechtering.
  Effe kappe met kappe nou.

 • M.Coolen
  REPLY

  De bomen op de Middenweg, Sittard-Zuid, worden momenteel massaal gekapt. Het lukt mij nog niet een foto te maken want dit is een tweebaansweg snelweg waar men niet even Jan parkeren.

 • Henk Daalder
  REPLY

  Jullei zitten fout met verminderde CO2 reductie
  Herplant met jonge bomen, vangt in de loop der jarem meer CO2 dan en volgroeide boom.

  En met climategate in jullie links, weet iedereen, JULLIE hebben niets met de strijd tegen klimaatverandering

 • S.Abdoelrahman
  REPLY

  Wij willen geen bomenkap, wij willen behoud van bomen en juist MEER bomen! Meer behoud en zorg voor de natuur.
  De stem van de wereld is luid genoeg momenteel, overal is de mens, zowel volwassen als kind, nu in opstand tegen natuurvernietiging!!!! Onze stemmen zijn daar luid aan verbonden.

 • Bianca
  REPLY

  Kijk bij ons in Almere!!Het kan in Almere 20.000 bomen weg als het niet meer is .Grotendeels voor de Floriade.
  We krijgen daar wel een paar bomen voor terug.
  Het is zo triest het lijkt wel af en toe of er een bom is ontploft.
  Mensen vragen zich af of er wel iemand is die er verstand van heeft.

 • Jacob
  REPLY

  Nederland is al zo kaal laat het beetje bos dat er is met rust en liefst meer bossen er bij .
  Natuurbeheer ziet Nederland te veel als een tuintje dat naar hun inzicht ingericht moet worden.
  Laat de natuur ook eens gewoon zijn gang gaan .

 • J. Jong
  REPLY

  De bomenkap op de Lemelerberg, Overijssel is schokkend. Er is hier in korte tijd 80 voetbalvelden aan bos weggehaald en straks volgt nog eens 100 ha. Er wordt totaal niet nagedacht over de toekomst en dat CO2 alleen maar belangrijker wordt voor de hele aarde. Er zijn al genoeg heideplantjes.

 • Kami
  REPLY

  @ Bianca
  ‘Mensen vragen zich af of er wel iemand is die er verstand van is…

  Ja, precies. ‘
  Wie weet de agenda..?
  Vanuit welke overheids instanties wordt hiertoe de opdracht gegeven.?
  Welk plan is dit.?
  Wie heeft hiervoor getekend,?
  dit is absoluut een landelijke trent.
  Is er een organisatie om de bomen te beschermen.?
  En protest te organiseren.

 • J Reinders
  REPLY

  Waar kunnen we in de steeds heter wordende zomers schuilen voor koelte als er geen bomen meer zijn?
  Binnen, in de woningen is het dan niet uit te houden warm! Alleen bomen geven echt koelte. (Denk b.v. eens aan de Griekenland waar het altijd zo heet is in de zomer: de staat adviseert de stadsmensen dan altijd om de koelte van de bossen op te zoeken.) Nederlands is het land in Europa met het minste bomen (8% las ik op internet) nog minder bomen maakt ons land onleefbaar.

 • Odette
  REPLY

  Neem de burgers van Amsterdam serieus en hou op met rot smoezen te verzinnen waarom er bomen gekapt moeten worden. In veel geval zijn er achterliggende redenen waarom de gemeente van de bomen af wil, zoals geld besparen op onderhoud of een straat willen verbreden.

 • Jacqueline
  REPLY

  Ik woon in Badhoevedorp en de afgelopen 2 jaar is de snelweg A9 die dwars door het dorp liep, verlegd om het dorp heen.
  Oa om dit te bekostigen moesten er zeer duren nwe woningen gebouwd worden. Hiervoor is 2/3 van een zeker al 50 jaar oud park gekapt.
  Ook zijn alle bomen gekapt die langs de ‘oude’ A9 stonden. In Badhoevedorp heb je voornamelijk last van grondgeluiden van Schiphol, nu alle bomen weg zijn is deze overlast alleen maar groter geworden. Maar de gemeente heeft het dorp verkocht aan projectontwikkelaars en er blijf geen groen over. Werkelijk schandalig en te zot voor woorden!

 • Carla Scholte
  REPLY

  Staatsbosbeheer kan doen en laten wat ze willen?
  Overheid heeft geen controle en doet niets aan wanbeleid Staatsbosbeheer. Houtexploitatie, zelfs in een relatief klein stukje Balijbos is ze niet vreemd!

 • W. Henzen
  REPLY

  Eén van de eigenschappen van bomen is het produceren van zuurstof. Het zorgt er o.a. voor dat wij als mensheid kunnen bestaan. In plaats van dankbaar te zijn, worden bomen massaal gekapt en met welk doel???!!!! In elk geval niet voor het welzijn van mens en natuur, dat is wel duidelijk. Word wakker, neem verantwoordelijkheid en stop met die bomenkap NU!

 • Hennie Waanders
  REPLY

  Beste mensen die opkomen voor onze bossen,

  Zit er achter deze massale verwoestende kaalslag geen driedubbele agenda, is het niet mogelijk dat onder het mom van grastorretjes, zandkevers en de langsnuit woelmuis -op zichzelf belangrijk- niet als stip op de horizon om de kale vlaktes te bebouwen met gigantische velden zonnepanelen?

  Is het niet zo dat vele, ontelbaar veel mensen kunnen -straks alleen nog konden- bijtanken in onze bossen mede vanwege de dagelijkse hectiek en hieraan even te ontsnappen?

  Wil men (…) de mensen dit alleen maar afpakken om ze los te slaan van hun wortels en zo een generatie van dolende. zoekende mensen te creëren die dan als makke schapen zijn te manipuleren naar een nieuwe wereld orde.

  Wil men een generatie mensen die gevormd en vermaakt worden met TV pulp, je zou het bijna zeggen want zaken waar je echt steun bij vindt waar je nog echt kunt bijtanken dat wordt nu met reusachtige bomenkap machines weg gemaaid.

  Het moet toch wel haast iets van dien aard zijn want anders komt men met het opstoken van onze natuurlijke longen niet verder.

  Stelling:
  -Als al onze bossen worden gekapt hebben de biobrandstoffencentrales voor hooguit 3 maanden brandstof en is het op.

  Er moeten toch een stel geweldige druiloren zitten in Den Haag maar zeker in Brussel (EU) die dit wel zien maar het geen donder kan schelen. Ja brabbelen ze dan wij (…) moeten de doelstellingen van Parijs halen.
  Weet u dat er in de nu gehanteerde rekenmodellen -en daar zijn er nogal wat van- de uitstoot van CO²
  niet wordt meegeteld?
  Waarom houden deze druiloren zo krampachtig vast aan de huidige klimaatdoelstellingen, die zullen leiden tot een soort van Armageddon en een parlementaire over 15 jaar, maar dan zijn degenen die het veroorzaakt hebben allang uit beeld en die er dan zitten “Drinken een Glas, doen een Plas en alles bleef zoals het Was”.

  Trouwens dit gigantische drama speelt niet alleen bij ons in Nederland, het speelt in heel Europa en in grote delen van de wereld.

  Tot slotte het is hartverwarmend hoe op dit forum wordt gevochten voor het behoud van onze bossen.

 • Lex en Helen Baltus
  REPLY

  Attachment

  Vandaag fietsten mijn vrouw en ik door de uitgestrekte 1.117 hectare grote Boswachterij Dorst (tussen Oosterhout, Breda en Tilburg). Tot onze grote verbazing en ontsteltenis zagen wij onderweg tientallen enorme stapels gekapte bomen van allerlei soorten (naaldbomen, loofbomen etc.)
  en in allerlei maten (tot wel 100 cm in doorsnee). Bijgaand heb ik een aantal foto’s toegevoegd om een visuele indruk te geven van de omvang
  van deze roofbouw). Let wel: Deze foto’s zijn gemaaktt over een afstand van slechts 500 meter, dus men kan zich voorstellen welk een gigantische hoeveelheid bomen er in de gehele Boswachterij zijn omgelegd. Ik heb begrepen dat een groot deel van al dat hout tot biomassa wordt verwerkt
  en in biocentrales wordt gestookt ter opwekking van electriciteit. Laatst was er een docu op tv waarin o.a. werd getoond welk een reusachtige
  berg hout hiervoor dagelijks wordt verbrand. Als hieraan geen einde wordt gemaakt, zal ons land binnen enkele jaren veranderen in een kale,
  dorre vlakte met alle gevolgen van dien. Ter illustratie hiervan heb ik nog een foto bijgevoegd.
  Dus mijn vrouw en ik roepen samen uit: STOP DE BOMENKAP EN REDT ONS MILLIEU (de Aarde is ons tehuis en we hebben er slechts één!!)

 • Lex Baltus
  REPLY

  Attachment

  Vandaag fietsten mijn vrouw en ik door de uitgestrekte 1.117 hectare grote Boswachterij Dorst (tussen Oosterhout, Breda en Tilburg). Tot onze grote verbazing en ontsteltenis zagen wij onderweg tientallen enorme stapels gekapte bomen van allerlei soorten (naaldbomen, loofbomen etc.) en in allerlei maten (tot wel 100 cm in doorsnee). Bijgaand heb ik een aantal foto’s toegevoegd om een visuele indruk te geven van de omvang van deze roofbouw). Let wel: Deze foto’s zijn gemaaktt over een afstand van slechts 500 meter, dus men kan zich voorstellen welk een gigantische hoeveelheid bomen er in de hele Boswachterij Dorst zijn omgelegd. Ik heb begrepen dat een groot deel van al dat hout tot biomassa wordt verwerkt en in biocentrales wordt gestookt ter opwekking van electriciteit. Laatst was er een docu op tv waarin o.a. werd getoond welk een reusachtige bergen hout hiervoor dagelijks worden verbrand. Als hieraan geen einde wordt gemaakt, zal ons land binnen enkele jaren veranderen in een kale, dorre vlakte, met alle gevolgen van dien. Ter illustratie hiervan heb ik nog een foto bijgevoegd. Dus mijn vrouw en ik roepen samen u uit: STOP DE BOMENKAP EN REDT ONS MILLIEU (de Aarde is ons tehuis en we hebben er slechts één!! Onze kinderen, kleinkinderen en volgende generaties willen daar ook wonen.)

 • Julia
  REPLY

  Geef ons zuurstof, leven. Stop bomenkap voor biomassa! Alle argumenten zijn waardeloos en leveren ons mensen niets. Dag vogels, dag bloemen, dag dieren, dag bomen, en dag mensen

 • Chris D.
  REPLY

  Iedere keer dat ik weer naar de Achterhoek rijdt voor een bezoek aan mijn schoonmoeder in Groenlo neem ik de rustig-door-route via Zelhem en Ruurlo en kies ik niet voor het asfalt via de A12 en A18.
  Een bewuste keuze lekker relaxt rijden, en ja er staan een paar bomen langs de kant van de weg, nou en!
  Deze bomen kenmerken het Achterhoekse landschap en de langere route binnendoor is dat meer dan waard.
  Bomen kappen om het aantal dodelijke slachtoffers verder omlaag te brengen is een oplossing, maar rustig rijden en genieten van het landschap levert ons allen meer op.

 • sylvie
  REPLY

  Het wordt ontzettend kaal en ongezond in Nederland. Ik begrijp niet dat dat zomaar kan. Alleen maar om een paar euro’s? Overal liggen omgehakte bomen. Steeds minder groen. Waar moeten we straks verkoeling zoeken bij hittegolven. Bij stortregens kan het water nergens meer heen gevolg. overal modder en plassen die heeel lang blijven liggen. Het moet afgelopen zijn.

 • michele
  REPLY

  Bomen worden gekapt in waterland door Staatsbosbeheer.

  Wie waterland kent, weet dat er al zo weinig bomen zijn. Een zeer effectieve lobby heeft er voor gezorgd dat bomen als boosdoener worden gezien van de achteruitgang van de weidevogel. Niet de mens, nee. Niet de grote schuren. Niet het vroege maaien, nee. Niet de onkruidbestrijdingsmiddelen. En ook niet de grote aantallen koeien, nee hoor. De bomen.

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.