Massale bomenkap Natura 2000 gebied

837 374 Meldpunt Bomenkap

Melding:
Naar aanleiding van recente gebeurtenissen in een natuurgebied in Winterswijk stuur ik u deze melding. Het natuurgebied in kwestie is Willinks Weust in Winterswijk, een bijzonder Natura 2000 gebied. Waar sinds het uitroepen tot Nature 2000 van alle kanten aan wordt getrokken door instanties die bepaalde “belangen” hebben met dit gebied.
Staatsbosbeheer is sinds afgelopen maandag begonnen met het grootschalig kappen van bomen in dit gebied, onder het mom van “natuur creëren”. Het bijzondere van deze manier van “natuur creëren” is dat de huidige natuur eerst moet worden opgeheven voordat er nieuwe natuur kan komen die in lijn is met de plannen van de project ontwikkelaars.
Deze hypocriete manier van “natuurbescherming” zorgt ervoor dat de element die dit gebied zo uniek maakt, systematisch afgebroken worden.
Persoonlijk hebben wij jarenlang gestreden tegen deze gebeurtenis, maar hebben dit niet kunnen voorkomen. Nu de kap daadwerkelijk is begonnen willen wij toch graag aan de medemens laten zien hoe nep de natuur hier in Nederland is, en er wordt gedaan om bestaande gebieden kapot te maken.
In de bijlage vindt u een video van de ingang naar het natuurgebied. Hier is het kappen reeds begonnen. Het meest kwetsbare gebied is tot op heden nog buiten schot gebleven, helaas indiceren de oranje stippen in dit gebied ook het ergste..
Ik hoor graag van u.

16 reacties
 • Jannie Levasier
  REPLY

  Attachment

  Massale bomenkap onder het mom van dunning. Het is een slagveld, weg het mooie bos! 🙄 Ede heeft drie biomassacentrales die draaien op Amerikaanse Vogelkers en snoeiafval van bewoners van Ede.

 • Joan Rademakers
  REPLY

  Op de strabrechtseheide tussen Mierlo Heeze en Someren houdt het kappen van bomen ook niet op wat er groeit en dennen boompjes word meteen of na een jaar of twee of gezaagd complete bos percelen verdwijnen wat er achter blijft is een ravage aan dood hout het is om te huilen .

 • Gertrude
  REPLY

  Is er echt geen mogelijkheid dit zinloze vernielen van natuur en bomen te stoppen? Zou een oproep om mensen naar Winterswijk te laten komen om massaal te protesteren nog helpen of is dit al gedaan?

 • Hilhorst
  REPLY

  In Bakkeveen is een paar terug ook grote bomenkamp geweest. Op bij12.nl kun je lezen waarom. Belachelijk!
  Zandverstuivingen moest er komen. Waar ze dan weer geen rekening mee houden is het waterpeil. Natte zandgrind verstuift niet. Dus waterpeil (niet natuurlijk maar gestuurd) dus verlagen of verhogen.
  Een boer in de buurt maakte bezwaar. Zijn gebouwen hadden last van het waterpeil (hoog of laag weet ik niet meer. Volgens mij heeft hij dit gewonnen.
  Nu moeten ze dus een andere route vinden voor het water. En dus zal waarschijnlijk grond van omliggende boeren worden opgekocht.
  Hoe krom is het!

  Ze hebben echt geen benul wat ze doen. En het mag wat kosten hoor. €400.000,- Alsof het niks is….

 • Michiel Eldering
  REPLY

  Tja… Staats bos ‘beheer’…..
  Je ziet en hoort het van alle plaatsen over Nederland…
  ‘natuur’ creëeren…
  Meeste hout gaat naar de biomassa centrales om heel veel co2 te creëren 🙄
  De wereld op z’n kop

 • MG van Dalen
  REPLY

  Staatsbosbeheer heeft denk ik hele andere ideeën over BEHEER ik denk dat het op nieuw uitgelegd moet worden dat dat NIET BETEKEND dat er GEEN bomen GEKAPT moeten WORDEN als die nog gezond zijn

 • eddy hak
  REPLY

  Staatsbos is bijna faliet en hebben geld nodig. In het Robbenoordbos is wel 4 hectare bos gekapt om 4 molens te kunnen plaatsen en krijgen 250000 euro plus elkjaar een deel vd opbrengst. Overal wordt heel veel bos gekapt of extreem uitgedunt en langs de buitenkant wordt het dan niet uitgedund zo valt het minder op,ik kan daar met mn pet niet bij.

 • J Hoefman
  REPLY

  Staatsbosbeheer doet maar ,wat bomen een halve meter boven de grond afdraaien de afval producten laten ze gewoon liggen
  bosbeheer wanbeheer 1e klas.er word gerooid alleen voor het geld en de verbrandingsovens.

 • Linda
  REPLY

  Hier ook. Langs de kant van de weg zijn zomaar alle bomen verdwenen. Kale vlaktes die zijn overgebleven.
  En zo verbaasden wij ons ook over de massale bomenkap in de Drentse bossen. Allemaal gezonde bomen verdwenen.

 • Edwin
  REPLY

  Heel gemakkelijk op te lossen..
  Het bos is van iedereen, de houtkap wat Staatsbosbeheer doet is volgens hun “in het in het kader van natuurverbetering en niet om de winst door het winnen van hout.

  Wanneer we al het gekapte hout wat we zien liggen nu netjes opruimen door het in brand te steken of mee te nemen, dan is er toch niets aan de hand?
  Eens kijken of het dan nog draait om de winst of om de natuur?

 • Mw. E.G.Bliek
  REPLY

  Woedend word je hiervan!! Verplicht Staatsbosbeheer eerst overleg te plegen met eigenaren van de bosgedeeltes en met natuurbeheersverenigingen, etc.etc, Dan kan er gered worden wat nodig is!
  Zoals het nu gaat kunnen zaken op papier wel kloppen, maar de realiteit is vaak heel anders.

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.