Massale bomenkap bij Arnhem/Oosterbeek

1000 750 Meldpunt Bomenkap

Melding:
Graag meld ik een grootschalige bomenkap in Arnhem/Oosterbeek. Het gaat om het het prachtige gebied Mariëndaal waar tot mijn grote schrik een heel perceel bos is verdwenen. Toen ik het op 6 maart 2021 constateerde waren ze nog bezig (zie foto).
Helaas wordt er rondom Arnhem en Ede zoveel gekapt, dat melden bijna dagwerk is geworden. Dit moet echt stoppen. Alleen al de schade aan de bodem door monsterachige bosbouwmachines. Die bordjes met kletsverhalen over een ‘diverser bos’ of meer ‘bio-diversiteit’ mogen ze weghalen. Dat gelooft toch niemand meer.
Het gebied is van het Gelders Landschap.

https://www.openstreetmap.org/search?query=oosterbeek#map=16/51.9840/5.8638

graag delen
3 reacties
  • Judith Mouw
    REPLY

    Melding..arnhem bosweg..klarenbeek..park Rozendaal richting posbank…echt honderden gave gezonde bomen lijkt wel massacre..vreselijk..wat MOGEN wij..Boomvrienden..doen hiertegen..dit gaat echt te ver..biomassa!!??1 ding telt maar…kassa kassa kassa

  • Mw. A. noniem
    REPLY

    De bomenlaantjes met oude beuken in Mariëndaal (grens Arnhem Oosterbeek) worden uitgedund en niet meer aangeplant. Dus uiteindelijk verdwijnen ze. Tevens zijn er veel gezonde beuken omgekapt. En het gaat zo (helaas) maar door. Omgeveningsroofbouw heet dat. En het Gelderslandschap bagatelliseert de omgeveningsroofbouw en spreekt sussende woorden. Uiteindelijk laten zij weten dat de critici niet deskundig zijn als het om bosbouw en bosbeheer gaat. En ondertussen, gaan ze gewoon door.

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.