Bomenkap van beeldbepalende Lindes aan monumentale Oude Haven Zierikzee

694 463 Meldpunt Bomenkap

Melding:
Een unieke getijdenhaven in Zierikzee behoeft restauratiewerkzaamheden aan de kades, waarbij het volgens de wethouder van Burg noodzakelijk is de 30 omzomende lindes te kappen. Onderzoek wijst uit dat het plan voor herinrichting van dit gebied echter niet deugt. Het is niet alleen technisch slecht onderbouwd en behoorlijk gedateerd maar, niet onbelangrijk, ook zijn de bewoners op geen enkele manier betrokken bij het besluitvormingsproces. Ze kregen half augustus een flyer in de bus dat de bomen in oktober tegen de vlakte gaan, waarna veel onrust ontstond.

Op daaropvolgende vragen kan de wethouder inhoudelijk geen antwoord geven en de reactie op het commentaar dat er nauwelijks burgerparticipatie plaatsvindt is summier. Bewoners mochten volgens haar heus meedenken over de plaatsing van een ‘fietsnietje’, een opmerking die op veel weerstand stuitte. Bewoners willen serieus genomen worden en spreken zich unaniem uit tegen de kap, hetgeen volstrekt genegeerd wordt door mevrouw van Burg.

Volgende week donderdag 24 september beslist de gemeenteraad of het plan herzien moet worden. Tot die tijd maakt het actiecomité zich hard om de prachtige bomen te redden.

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.