Bomenkap Den Oever, A7

1024 541 Meldpunt Bomenkap

Melding:
1. Den Oever al even geleden. Halve voor bos langs de A7 ten zuiden van de Afsluitdijk is totaal weggepakt. de enige oase van groen nog p het hele traject A7 van Afsluitdijk naar Zaandam. Ik was in shock. Wie bepaald dit? waarom zoveel en wordt er gebouwd?? ik rij altijd met veel plezier door dit bos op de A7 van FRL naar Zaandam. Wat gebeurt er?

2. De a7 wordt in noord Holland volgebouwd, zie
Ten noorden van de N237 in combinatie met de A7 (Noord Holland) wordt de oost kant van de A7 helemaal volgebouwd en dat pal aan de weg…zelfs mijn kinderen roepen bij het passeren wat komt hier veel! Alles wordt volgebouwd en de gebouwen zijn zo groot en lelijk! Ja daar hebben ze groot gelijk is. Het stoort me al erg lang dat deze gemeente alles toestaat. Jullie zijn pro windmolens maar ze komen erop terug…de grondstoffen en rendement valt tegen en onderhoud ook en zet ze dan niet door heel noord Holland op het platteland maar aan de randen van de steden waar al weinig zicht is en de meeste mensen wonen die het afnemen. Maar goed dit is niet het meest erge…overal wordt er direct aan de snelwegen gebouwd zonder een groene buffer die juist het fijn stof van de snelwegen kan filteren.. waarom komen er ter compensatie niet wat groene strookjes voor het zicht en compensatie. Ik woon er niet. Ik woon in noordwest Friesland maar rij het vaak naar familie en dan huilt mijn groene hart. Het gaat alleen om geld en er is geen visie. Het hele traject staat in no time vol met kassen en afritten. wat is er aan de hand daar??? 20 jaar prima daar en nu opeens een enorme verandering in dat hele gebied.

3. Oh nog wat…het gaat inderdaad in rap tempo. Zo goed dat jullie dit openen en hopelijk registeren. Als ik terug reed naar Friesland over de A7 met Den oever in de rug bij de eerste sluizen…als je die passeert is een heel eiland met struiken boompjes en lekker wild gras helemaakl een betonplaat voor opslag geworden. ik schrok me wederom weer dood. wat gebeurt hier?? Dit was natuur direct aan het ijsselmeer. het is weg! het is doods…al was het maar geschat 100 M2. het was mooi!!!!

4. N 393 bomenkap enige stukje bomengroep voor de kippenhouderij tussen Stiens en Vrouwenparochie. hele stukken van de bomengroep weggezaagd, niet eens uitgedund of zo.

5. Park Zwarte Haan (bomen singel gevormd door zeewind staat er nog maar het is niet meer voor algemeen gebruik zelfs verboden geworden!! Een parkje wat wij al niet eens hebben in directe omgeving…overal is hier asfalt of intensieve gif akkerbouw op het Bildt!) Geen plekken voor weidevogels, doods in voorjaar en zomer. Heel erg!
-Het aller ergste is nog het enige bosje groen bij Zwarte haan St Annaparochie nieuwe Bildtdijk. dat was onze kleine buffer. is zonder pardon toestemming gegeven om dat helemaal vol te maken met elektriciteit en verhardingen als camperplaats om het restaurant meer klandizie te geven. Weg park weg grasveld. ik moet zelfs in de auto 2 km voor een voetbalveldje …dit parkje dus. Meneer Jensma van restaurant Zwarte Haan denkt duidelijk niet aan de invloed voor de omgeving maar alleen aan eigen portomonee. hij heeft eigen grond en een grote oprijlaan naast het park maar daar kwamen de caravans niet. De gemeente stond toe dat het mooiste grasveld met bomen omgeven! helemaal opgeofferd werd. Dit was een paar jaar terug. wat kun je doen? Niks! Alleen huilen omdat je juist zo blij wat met dat kleine mooie parkje!!!

6. Tenslotte nog wat anders, geen bomenkap wel enorm en natuurvernietiging terwijl vele mensen tegen zijn…de meeste. Het betreft: Segesta krijgt het na jaren tegenwerking op een vreemde manier voor elkaar met de bouw op Terschelling aan het Groene Strand heeft nu groen licht gekregen terwijl heel Terschelling en alle toeristen daar echt niks van begrijpen. Donkere stenen en drie verdiepingen hoog. Het is niet om aan te zien op zo’n mooie plek@!!!! Wat gebeurt hier? Zelfde met baai Dellewal. Misschien weet u er meer van. De mensen willen het allemaal niet maar alles gebeurt gewoon. Hoe bestaat het toch.

7. A7 ten oosten van Heerenveen: mega grote gebouwen naast de snelweg…alles moet in het zicht een Dairy fabriek met ketels en enorme hoge gebouwen, het is ongelooflijk, het moet reclame zijn dus geen boom er voor niks. afschuwelijk! is ook wel wat voor gepakt en opgeofferd.

Je kunt beter ook melden welke hobby of natuurvelden opgeofferd worden. gras geeft ook filtering en het mag pook niet ten prooi aan projectontwikkelaars vallen of intensieve akkerbouwers en kassen. Als men dit wil moet men compenseren! Vooral in zo’n klein landje als Nederland.

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.