100 eikenbomen weg In Neer in de gemeente Leudal

1024 683 Meldpunt Bomenkap

Melding:
In Neer in de gemeente Leudal is men voornemens om ongeveer 100 eikenbomen van ongeveer 65 jaar oud te gaan kappen en rooien op en rond de sportvelden. Aanleiding is het willen realiseren van een baan van 800 meter asfalt t.b.v. wielerwedstrijden.
Het sportpark is aangelegd rond 1970 en de diverse ‘vakken’ waren van elkaar gescheiden middels een groenstrook van zo’n 6 meter breed. Als straks alles klaar is, is tussen de 1 en 1,5 hectare bosplantsoen verdwenen, inclusief de gezond eikenbomen.
E.e.a. wordt aan de burger verkocht met mooie woorden als “kansen om de infrastructuur duurzaam (???) te herstructureren”.  Wat bedoeld wordt is dat het noodzakelijk is om alle voorzieningen opnieuw aan te leggen. Anders kan de baan er niet komen. In feite is dit park ongeschikt om er te baan te realiseren, maar met mooie woorden kan dat blijkbaar prima verpakt worden.
Binnenkort gaat een delegatie naar de Provincie Limburg om subsidie voor dit plan aan te vragen. Subsidie, om weer een stukje habitat aan openbaar groen te kunnen vernietigen omwille van asfalt, gazon, hekwerken en lichtmasten.

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.