Bomenkap Doesburg

691 781 Meldpunt Bomenkap

Melding:
De gemeente Doesburg is van plan 70 bomen te kappen omdat ze ‘op termijn niet meer levensvatbaar zijn’ en/of te dicht op elkaar staan. Geen van beide argumenten lijken terecht. Het groene aanzicht en de leefbaarheid in de wijk zou daarmee ernstig verarmd worden. Hoe houden wij dit tegen (behoudens een al verzonden brief aan B&W)?

graag delen
5 reacties
  • Appie
    REPLY

    hoi allemaal van mij mogen ze weg geven veel overlast 4x per jaar en dan is er ook meer ruimte voor het parkeer probleem er zijn hoekhuizen met veel ruimte en die mensen zetten gewoon hun auto of busje op straat terwijl ze een oprit kunnen creeren gewoon kappen die zooi

  • Rob Gossink
    REPLY

    Hierbij een afschrift van mijn mailbericht aan de gemeente:

    Geacht college,

    Al gebruime tijd probeer ik een liijn te ontdekken in het groenbeheer van de gemeente voor wat met namebetreft het bomenonderhoud. Daarbij verbaasd het mij in toenemende mate dat er relatief veel kapvergunningen worden verleend in Doesburg.

    Uit de aangevraagde en verleende kapvergunningen zoals die gepubliceerd worden in de Regiobode kan bijvoorbeeld nooit herleid worden wat de reden is van de aangevraagde of verleende kapvergunning, of er een herplantplicht is en waar en wanneer aan die herplantplicht moet worden voldaan. Om die reden heb ik als eens een keer een WOB-verzoek ingediend en heb ik bij herhaling bij uw ambtenaar gevraagd om een toelichting bij een verleende kapvergunning.

    Tot mijn grote verbazing zie ik in de Regiobode van week 52 wederom een hele waslijst staan met verleende en aangevraagde kapvergunningen. Bij deze wederom het verzoek om per aanvraag een toelichting te geven op de reden van de aanvraag , of er een herplantplicht is erop op welke locatie deze herplantplicht geëffectueerd wordt en per wanneer.

    Ik heb met behulp van Goógle-Maps en street-view geprobeerd de locaties te achterhalen en het valt mij op dat het hoofdzakelijk bomen zijn in de openbare ruimte (groenstrook of aan de randen van trottoirs). Welke filosofie zit er achter deze kapaanvragen en waarom moeten deze bomen weg? Welke beleidsvisie zit hierachter en op grond van welke beleidsbeslissingen worden al deze kapaanvragen verleend?

    Als bewoner van de Doesburg heb ik de afgelopen jaren in toenemende mate het groen in de stad zien verdwijnen en hieraan lijkt maar geen eind te komen. Ik maak mij hier ernstige zorgen over. Toevallig zat ik afgelopen oudejaarsavond met een aantal van mijn buurtbewoners een paar oude filmpjes van Doesburg te bekijken. Onafhankelijk van elkaar kwamen we tot de conclusie dat er, vergeleken met 20 jaar geleden, heel wat lommerrijk groen uit Doesburg en met name de openbare ruimte is verdwenen.

    Ik hoop dat u mijn vragen op korte termijn kunt beantwoorden. DIt mag wat mij betreft per mail.

    NB: ik ben op de hoogte van de informatiebijeenkomst op 8 januari maar wens desondanks graag per mail of brief geïnformeerd te worden.

    Met vriendelijke groet,

    Rob Gossink

  • AntiSoof
    REPLY

    Misschien is de reden om vooral in de straten te kappen de aanleg van het smartgrit-5G-netwerk? Om deze zenders/ontvangers optimaal te laten functioneren zijn obstakels onwenselijk. Omdat onze moderne tijd het mogelijk maakt om de burgers meer digitaal van dienst te kunnen zijn, zijn van bomen en struiken ontdane schone straten en lanen onontbeerlijk.

  • AntiSoof
    REPLY

    Misschien is de reden om vooral in de straten te kappen de aanleg van het smartgrit-5G-netwerk? Om deze zenders/ontvangers optimaal te laten functioneren zijn obstakels onwenselijk. Omdat onze moderne tijd het mogelijk maakt om de burgers meer digitaal van dienst te kunnen zijn, zijn van bomen en struiken ontdane straten en lanen onontbeerlijk.

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.