Melding massa-ontbossing Rucphense Bossen

1024 616 Meldpunt Bomenkap

Melding:
De rucphense bossen is een groot en heel mooi natuurreservaat. De afgelopen periode zie ik helaas dat er enorm veel bomen worden gekapt. Dit heb ik nog nooit gezien de afgelopen jaren. De stapel van afgekapte bomen wordt steeds groter in het bos. Ik maak me zorgen. Ik vroeg wat de reden is van de ontbossing..zieke bomen werd mij verteld en dat er nieuwe bomen geplant worden. Ik voel dat dit niet klopt. De bomen die gekapt zijn waren helemaal niet ziek!!! Echt onzin! Heeft meer met biomassa en geld te maken. Wie weet zelfs 5g. Toevallig dat er ontzettend veel bomen worden gekapt tijdens de lockdown. Te erg voor woorden. Wat kunnen we doen tegen deze onnodige ontbossing? Dat beetje vrijheid, natuur en ontspanning wat we nog hebben..dit mooie bos moet beschermd worden. Afblijven van de natuur en kappen met het kappen van al die mooie bomen. Ik en veel andere natuurliefhebbers van dit prachtige bos en natuurgebied zijn enorm verdrietig dat dit gebeurd. Nergens geen informatie hierover en ook nergens duidelijkheid hoe we dit kunnen voorkomen en stoppen. Dit moet echt gestopt worden NU!!!

graag delen
2 reacties
  • E.A.Borneman
    REPLY

    Ik merk dat mensen vaak niet beseffen dat een woestijn meer verschillende soorten bevat dan een gemiddeld productiebos in Nederland. Als ik een grote stapel stammen naaldbomen zie liggen wordt ik juist blij. Als de herplant maar diverse loofsoorten bevat zal de natuur daar enorm van profiteren. Als er ook nog wat eetbare soorten worden geplant als tamme kastanje, hazelaars, kersen enz. wordt het wandelen in deze bossen in de toekomst past echt een ware ecologische beleving.

  • Toine rommers
    REPLY

    Bomen van bijna 100 jaar oud laat je staan welke soort het ook is. Bosboeren vinden altijd wel een reden om te kappen welke soort het ook is! Dit heeft helemaal niets met beheer te maken.

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.