Bomenkap gem. Cuijk

1024 688 Meldpunt Bomenkap

Melding:
Al meer dan 120 bomen gekapt in de wijk Padbroek en het eind is nog niet in zicht. Informatie bij de gemeente kreeg ik een omgevingsvergunning onder ogen met het verlenen van meerdere bomen. Verder informatie ontbreekt volledig en is ook niet te zien op de website van de gemeente. Navraag bij de uitvoerder blijkt talloze onzinnige redenen het besluit hiertoe dient. O.a. zonnepanelen (slecht 1 huis). Ik verbaas mij dan ook ten zeerste in deze tijd van de milieuproblematiek dat een vergunning is afgegeven of deze wel getoetst is aan de nu geldende regels. In mijn ogen is de leefomstandigheden danig aangetast met veel onzinnige kap en wat nog door gaat. Helaas constateer ik dat in de andere wijken ook deze gekte van toepassing is en tientallen bomen zijn verdwenen. Graag zou ik uw bemiddeling zien en toetsen of de gemeente Cuijk direct met deze kap tegen gehouden kan worden.

graag delen
1 comment
  • Anna van Praag
    REPLY

    Dank je wel voor het onder de aandacht brengen.
    Ik ben ronduit geschokt op welke manier Engelen Groen uit Uden te werk ging !!!
    Bomen, ouder dan 15 jaar, ongevraagd, onaangemeld, onaangekondigd kappen is een misdrijf !!!
    Stenen uit straten beuken, tijdens auto’s nog geparkeerd staan, mensen een boom voor het huis en op de parkeerveld planten, stocijns de wijk ‘mooier’ maken, alleen maar gesloopt in opdracht van de gemeente, want daar beroepen zij zich op.
    Jammer van zo een burgemeester, die meer doet voor projectontwikkelaars, grote bedrijven en niets voor de burger.
    Wij missen een open lucht zwembad (Messemaker) of leuke stranden bij de Kraaij, helaas nu ook een groot ellende voor burgers uit Cuijk. Alles wordt verbouwd voor luxe jachten, huisjes etc en de rest heeft pech. Alles is in de verkoop om anderen te spekken, de burger heeft het nakijken.
    DIT KAN VEEL BETER, meneer Hillenaar. Je bent niet alleen voor de Rotary of Lions of wat dan ook burgemeester….vergeet dat niet !!!

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.