Bomenkap Ulvenhoutse bos, Bavel Breda

320 240 Meldpunt Bomenkap

Melding:
In het Ulvenhoutse bos staan een grote hoeveelheid bomen op de lijst om in de herfst 2019 gekapt te gaan worden. Aan het stuk bos tegen de Bavelse begraafplaats aan op langs de weg Ulvenhout-Bavel. De boswachter geeft als reden: uitheemse soorten moeten verdwijnen terwijl er elders in het land juist uitheemse soorten worden aangeplant om diversiteit te krijgen i.v.m. het veranderde klimaat en de hete zomers die we zullen gaan krijgen. Daarnaast wordt als reden opgegeven de grond die onder de bomen zou verzuren door te weinig licht. Dit laatste is heel dubieus en subjectief!! Dan staat er in het Mastbos ook een lange rij bomen ( eiken van meer dan 40 jaar oud, op het ‘hertenpad” ) klaar om geveld te worden in september 2019. Wederom zie ik geen enkele reden: geen donkerte onder de bomen, geen uitheemse soort. Dus waarom???? IN godsnaam: nu er elke dag wel op een of andere zender of krant geadviseerd wordt om JUIST bomen te planten i.v.m. CO2 uitstoot gaat Breda door met zijn zgn Natura plan 2016 ! Inmiddels al zo enorm achterhaald.

Als je Reeptiend uit gefietst komt, dan nader je de Galderseweg, naast restaurant De Kogelvager. Als je met je fiets oversteekt en naar links gaat staan deze bomen aan de weg. Met een oranje stip: deze worden gekapt. Ik vraag me af waarom. 
Vervolgens ga je 10 meter verderop rechts het bospad in, richting de kikkerpool. Je passeert de kikkerpool en op het einde kom je een bankje tegen. Hier ga je achterlangs, het tweede pad links in :
de Frederiksdreef. ( zie foto) 
Op dit pad, ook wel het hertenpad genoemd staan aan je rechterhand 38 Amerikaanse eiken met een oranje stip.( foto 2 en 3) .  De boswachterij in Breda vindt een Amerikaanse eik een uitheemse soort en vandaar dat deze gekapt worden . In godsnaam waarom ??? In heel het dorp Ulvenhout ( wat naast het Mastbos ligt) staan Amerikaanse eiken. 
Ik heb een aantal keren de boswachter telefonisch gesproken en ze gaf me deze uitleg ( uitheems, dus eruit) 
Ik heb eerder in het voorjaar ook mannen gesproken die bezig waren het de afwatering in het Ulvenhoutse bos ( nieuwe sloten, sloten uitgraven etc) en zij vertelden dat er ook bomen gekapt worden zodat er een graafmachine doorkan om andere bomen te kappen> ( ???? MY gosh waarom??)
graag delen

Schrijf een bericht

Your email address will not be published.