Man klimt in boom om kappen tegen te houden

750 423 Meldpunt Bomenkap

Man klimt in boom om kappen tegen te houden, maar 133 lindebomen gaan toch om

BREDA – In Breda is begonnen met het kappen van de bomen in de Bavelselaan. De afgelopen tijd kwam er veel kritiek op de bomenkap. Dexter Wouters besloot maandagochtend als protest in een van de bomen te klimmen.

In totaal gaan er 133 oude lindebomen tegen de vlakte. Volgens de gemeente duwen de bomen de stoeptegels omhoog. De enige manier om dat op te lossen is volgens hen om alle bomen te kappen en een nieuwe bestrating aan te leggen.

Maar daar zijn de bewoners van de Bavelselaan het absoluut niet mee eens. Bij de Raad van State probeerden zij de bomenkap tegen te houden. Afgelopen woensdag werd hun verzoek afgewezen. De gemeente mag ze omzagen, zegt de rechter.

‘Eeuwig zonde’
Voor Dexter Wouters uit Breda is daarmee de kous nog niet af. Hij klom maandagochtend in de boom om de kap tegen te houden. Terwijl om hem heen de bomen een voor een omvallen, blijft Dexter rustig zitten.

“Het is natuurlijk eeuwig zonde om al die mooie bomen te kappen in de straat”, zegt Dexter. “Het kan ook worden aangepast zonder dat de bomen worden gekapt.” Van zijn moeder krijgt hij de hele dag wat te eten of een lekkere kop koffie.

Lees hier het hele artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published.